Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς κάνει λόγο για πάνω από 60 νεκρούς από νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας 14 προς 15 Ιανουαρίου μετά από νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χαμάς.

“Περισσότεροι από 60 μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες στις νέες σφαγές που διέπραξαν αυτή τη νύκτα και τα ξημερώματα οι δυνάμεις κατοχής”, έγραψε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αεροπορικά πλήγματα και οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού είχαν στόχο τις πόλεις Χαν Γιουνίς και Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου πλέον επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του ο ισραηλινός στρατός, καθώς σε και άλλες περιοχές του υπό πολιορκία παλαιστινιακού θύλακα.

Χτες συμπληρώθηκαν 100 μέρες από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι (σύμφωνα με το Ισραήλ).

Περίπου 250 άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι κατά την επίθεση αυτή, εκ των οποίων 132 κρατούνται ακόμη στη Γάζα. Από αυτούς τουλάχιστον 25 φέρονται να έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Περίπου 100 αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου.

TAGS: