ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΖΑΜΠΟΥΝΗ;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Φόβους ότι ο κύκλος αίματος δεν έκλεισε με τη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη εκφράζουν αστυνομικοί που παρακολουθούν εδώ και χρόνια την εξέλιξη των συμβολαίων θανάτου που έχουν εκτελεστεί στην Αθήνα.

Η Αστυνομία προσπαθεί να παρακολουθήσει τις «ανακατατάξεις» που γίνονται στην αθηναϊκή νύχτα με εκτελέσεις πρωτοκλασσάτων μελών της όπως και άτομα που είχαν το ρόλο του «ισορροπιστή», με συνέπεια να ξεσπάσει ακόμα μεγαλύτερος «πόλεμος» μεταξύ αντιμαχόμενων ομάδων.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι εγκληματικές ομάδες που δρουν στην Αττική αναγκάστηκαν να κάνουν «στροφή» στις δραστηριότητές τους. Αυτό μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα «βαριά ονόματα» να μπήκαν στα «χωράφια» άλλων ισχυρών προσώπων.

Πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο κύκλος του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Του ανθρώπου που έχει πλέον τον τίτλο «το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου» στην Αθήνα.

Το Ανθρωποκτονιών προσπαθεί να αξιοποιήσει τα στοιχεία που συνέλεξε από το σημείο της εκτέλεσης. Παράλληλα, τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας είναι ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια των Αρχών καθώς γίνεται προσπάθεια να βρεθεί έστω μια λάθος κίνηση της ομάδας των τεσσάρων που θα προδώσει τα στοιχεία τους.

Φυσικά, θα κληθούν για καταθέσεις άνθρωποι τόσο από το περιβάλλον του Ζαμπούνη όσο και άτομα που γνωρίζουν πράγματα και γεγονότα της αθηναϊκής νύχτας ώστε να δώσουν μια πληρέστερη εικόνα για το αν το θύμα είχε «ανοιχτές» έχθρες.

Πώς ήξεραν που βρίσκεται ο Ζαμπούνης;
Ενημερώθηκαν από άτομα που έλεγξαν το σημείο πριν χτυπήσουν. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται. Δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση να πέρασε από το σημείο κάποιο όχημα που έλεγξε το πεδίο και ενημέρωσε τους εκτελεστές οι οποίοι κινούνταν προς το σημείο.

Δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι άτομο από τον κύκλο του θύματος να «άνοιξε το δρόμο».

Η εκτέλεση του 44χρονου κρίνεται ως κομβική και τους επόμενους μήνες ορισμένοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη θέση του με κάθε κόστος, με κάθε τίμημα. Ο κύκλος τους αίματος άνοιξε ξανά και όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια εκτέλεση που αφήνει μια για πάντα στο συρτάρι υποθέσεις από το παρελθόν.

Αυτός που έδωσε την εντολή, ο ηθικός αυτουργός είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το χάρτη της νύχτας στην Αθήνα, εκτιμούν από την ΕΛ ΑΣ. Το θύμα είχε εχθρούς όμως η πλειοψηφία τον φοβόταν. Ελάχιστοι θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Έτσι κλείνει αρκετά για την αστυνομία ο κύκλος των πιθανών μαφιόζων που θα έδινε εντολή να εξαφανίσουν τον Ζαμπούνη.

Επίσης ο άνθρωπος που έδωσε μια τέτοια εντολή την πλήρωσε ακριβά.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ. ΑΣ το ποσό εκτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια. Το πρόσωπο αυτό για να ισχυροποιηθεί και να επιβληθεί στη νύχτα θα αφήσει να εννοηθεί σε κύκλους ότι έβγαλε μια για πάντα από την άκρη έναν από τους πιο σκληρούς της Ελληνικής μαφίας. Η ίδια η νύχτα λοιπόν είναι αυτή που θα οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό.

Όσο για τους φυσικούς αυτουργούς ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος όχι όμως αδύνατος. Μπορεί να κινήθηκαν αθόρυβα και αστραπιαία, σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα είχαν στείλει στο θάνατο τον στόχο τους και σε πολύ γρήγορο χρόνο φτάσανε στο σημείο “εξουδετέρωσης στοιχείων”, έκαψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν με άλλο μέσο. Ωστόσο έκαναν λάθη. Δεν κινήθηκαν επαγγελματικά. Σίγουρα το έχουν ξανακάνει, όμως αυτή τη φορά είχαν “μεγάλο βάρος” και έδρασαν σαν να ήταν η πρώτη φορά. Έπεσε δύο φορές η γεμιστήρα στο πάτωμα. Ο εκτελεστής βγάζει το 9αρι από το μπουφάν αφού πρώτα πέτα κάτω το όπλο. Αν δει κάποιος με προσοχή το βίντεο διακρίνονται τα μάτια τους, φορούν σκούφο και χειρουργική μάσκα. Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ θεωρούν πως ήξεραν ποιον σκοτώνουν.

Όσο κι αν το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου θεωρείται το πιο ακριβοπληρωμένο στη χώρα μας, όπως φάνηκε από τα οπτικά ντοκουμέντα, δεν ήταν και τόσο δύσκολο να εκτελεστεί. Ο Ζαμπούνης ήταν… απροετοίμαστος.

Ίσως ένιωθε τόσο ισχυρός που δεν φοβόταν ένα τέτοιο σενάριο.

Είχε όπλα στην κατοχή του όμως δεν το είχε σε σημείο εύκολης πρόσβασης. Το ένα ήταν στο πορτ παγκάζ και το άλλο στο τσαντάκι του.
Μπήκε στο αμάξι και δεν κλείδωσε τις πόρτες εσωτερικά
Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ανάποδα στο δρόμο και όχι με κατεύθυνση γρήγορης διαφυγής από το σημείο
Κατέβηκε από το αμάξι και κινήθηκε αργά στο χώρο.

TAGS: