x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που έπεσε νεκρός στην ενέδρα θανάτου στο Νέο Κόσμο!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το “ξεκαθάρισμα” της παλιάς σειράς στον πόλεμο της νύχτας στην πιο σκληρή και ισχυρή εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης ποινικών της «Greek Mafia» συνεχίζεται

Η δολοφονία του εκτελεστή της «Greek Mafia» Βαγγέλη Ζαμπούνη, τα ξημερώματα (14/01) στο Νέο Κόσμο, «ήταν προμελετημένη και “δείχνει” τον εκτελεστή σε συμβόλαιο θανάτου πριν πέντε χρόνια, για τον οποίο υπήρχαν αναφορές αλλά δεν είχε προκύψει στις έρευνες» σημειώνει αστυνομική πηγή.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ήταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Φραντζή στο Νέο Κόσμο και βρισκόταν μέσα στο BMW όχημά του.

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε βρεθεί στόχος σε φονική ενέδρα θανάτου (29/10 2018) στην Ακτή Κονδύλη 4, στον Πειραιά, έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρείας. Οι δράστες είχαν τραυματίσει σοβαρά με τρεις βολίδες τον εκτελεστή της «Greek Mafia» Βαγγέλη Ζαμπούνη και μεταφέρθηκε- τότε – στο Τζάνειο. Στις έρευνες που ακολούθησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά, απανθρακωμένο λευκό βανάκι στο οποίο περισυνέλλεξαν kalashnikov, για το οποίο εκτιμάται ότι πρόκειται για το όχημα διαφυγής των δραστών και το όπλο της ένοπλης επίθεσης. Τότε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, διατηρούσε σχέσεις με την Κατερίνα Αναγωνστάκη, γνωστή στη νύχτα ως «Bella Mafia» τη μοναδική γυναίκα που έχει δολοφονηθεί από εκτελεστή της «Greek Mafia» (09/2018), μέσα το αυτοκίνητό της με τα φιμέ τζάμια, στην Κηφισιά, καθώς της είχε αποδοθεί η φυσική αυτουργία στην εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα. Στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ληστείες και εκβιασμούς ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ άλλων.

Μεταξύ άλλων αναφορών είχε κατονομαστεί από τη «Λίτσα της Greek Mafia»εξαδέλφη του ποινικού Παναγιώτη Βλαστού, ότι το καλοκαίρι του 2012, κατόπιν εντολής του εξαδέλφου της, ανέλαβε να διακριβώσει τη διεύθυνση κατοικίας της -τότε – πρόεδρου Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι.

«Την παρακολούθηση την έκανα μέσα από το αμάξι μου, που το είχα παρκαρισμένο λίγο παραπάνω από το σπίτι της. Έβλεπα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου, φορούσα γυαλιά ηλίου και δεν είχα μεταμφιεστεί», ομολόγησε τότε η «Λίτσα» σε μία από τις καταθέσεις της στην Ασφάλεια.

Η ίδια περιέγραψε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ότι είχε φωτογραφήσει τη Δικαστικό «για να ξέρει ποια είναι, μη φάμε λάθος άνθρωπο» φέρεται να είχε καταθέσει, και υπέδειξε το υλικό στο Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου. Η ίδια είχε αναφερθεί στη συνάντησή τους, στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και μαζί κατευθύνθηκαν στο Χαλάνδρι προκειμένου να του υποδείξει το σπίτι της Δικαστικού.

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει -τότε – η «Λίτσα», όταν είχε αναφέρει στο Βαγγέλη Ζαμπούνη για την πρόεδρο Εφετών ότι έχει συνοδεία τουλάχιστον ενός αστυνομικού, φέρεται να της απάντησε, «τότε θα φύγει και αυτός μαζί».

Η βομβιστική επίθεση στο σπιτιού της σημειώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής του αείμνηστου Περικλή Παναγόπουλου. Η ίδια τέθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει σχέδια της «Greek Mafia».

Το συμβόλαιο θανάτου δεν εκτελέστηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα μεταξύ άλλων. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, είχε προκύψει ότι ο ποινικός Παναγιώτης Βλαστός – τότε- είχε δώσει εντολή και πυροδότησαν τη βόμβα στο σπίτι της Δικαστικού, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία διατηρούσαν επαφές με τον καταδικασμένο για την πενταπλή δολοφονία στην Αγ. Νάπα της Κύπρου, τον Ιούνιο του 2012.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software