Ελλάδα - Ιταλία 7-6: Ιστορικός θρίαμβος για τη γαλανόλευκη με χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο γυναικών και 13ο συνολικά, ύστερα από τη νίκη της με 7-6 επί της Ιταλίας στον μικρό τελικό. Το χάλκινο μετάλλιο δεν ήταν το μοναδικό κέρδος από αυτήν την επιτυχία, αφού εξασφάλισε την πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι, τους πρώτους από το 2008 και τέταρτους συνολικά.

Οι εντολές της Αλεξίας Καμμένου τις προηγούμενες ημέρες στριφογύρισαν στο μυαλό των διεθνών, που τις εφάρμοσαν κατά γράμμα. Η άμυνα βελτιώθηκε, οι Ελληνίδες αντιμετώπιζαν την ιταλική ομάδα ακόμα και με παίκτρια λιγότερη και το μόνο που απέμενε ήταν να λειτουργήσει η επίθεση. Η Ειρήνη Νίνου έδωσε το σύνθημα και ακολούθησαν οι Μαργαρίτα Πλευρίτου και Αλεξάνδα Ασημάκη. Ενδιάμεσα, η Ιωάννα Σταματοπούλου είχε αποκρούσει πέναλτι των Ιταλίδων, οι οποίες είχαν αρκετές προσπάθειες στο δοκάρι, όπως και η Ελλάδα όμως. Στο 2ο οκτάλεπτο, η Ελλάδα συνέχισε την εξαιρετική άμυνα και έπειτα από γκολ της Έλενας Ξενάκη απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας.

Η Ιταλία συνέχισε να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι (ακόμα και η τερματοφύλακας είχε τέτοια προσπάθεια στο τελευταίο δευτερόλεπτο) και δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ελληνική άμυνα συνέχισε να εμποδίζει την αντεπίθεση των Ιταλίδων, η οποίες σκόραραν έπειτα από 14 λεπτά με την Ρομπέρτα Μπιανκόνι. Το πρόβλημα για την Ελλάδα ήταν πως κι αυτή δεν μπορούσε να σκοράρει, ούτε στην παίκτρια παραπάνω, μέχρι η Ασημάκη να γυρίσει πίσω τα χρόνια και να γράψιε το 5-2 στα 18'' από το τέλος της περιόδου. Η Ιταλία έπαιζε τα... ρέστα της στην 4η περίοδο, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα κατέρρευσε. Δύο αναπάντητα γκολ έβαλαν ξανά στο παιχνίδι την Ιταλία, με την Ελευθερία Πλευρίτου να προσπαθεί να της κόψει το μομέντουμ.

Η αποβολή της Ματρίας Πάτρα και τα γκολ των Τζιούλια Βιακάβα και Σίλβια Αβένιο (με πέναλτι) έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Η βολίδα της Νικόλ Ελευθεριάδου στα 3:30 από το τέλος έδωσε ανάσα στην ελληνική ομάδα, η οποία στη συνέχεια αμύνθηκε με όλες τις δυνάμεις της και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους. Το τέλος του αγώνα τη βρήκε στο βάθρο των νικητών και με εισιτήριο για το Παρίσι το καλοκαίρι, όπου θα διεκδικήσει κι εκεί ένα μετάλιο, όπως και στι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Φεβρουαρίου στην Ντόχα.

TAGS: