Τουρκία: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Ερντογάν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιείται στις 14:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας), μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών σε επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ κατά μελών του παράνομου στην Τουρκία Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Στη σύσκεψη που θα γίνει στο γραφείο του προέδρου στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σταρτηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια.

Νωρίτερα χθες βράδυ είχε ανακοινωθεί αρχικά ο θάνατος πέντε στρατιωτών και ο τραυματισμό άλλων οκτώ, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών αυξήθηκε στους εννέα.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο 12 στρατιωτών και 20 μελών του ΡΚΚ, ενώ καθημερινά οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία.

TAGS: