Ηράκλειο: Κατά συρροήν…εμπρηστής ο 38χρονος Ιρακινός που συνελήφθη για τις πυρκαγιές στο ΕΚΗ και σε εστιατόριο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένας 38χρονος αλλοδαπός, Ιρακινής καταγωγής, είναι ο δράστης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σειράς εμπρησμών που είχαν κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές τον περασμένο Αύγουστο.

Ο 38χρονος συνελήφθη και κρατείται, ενώ φέρεται να ευθύνεται για τις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί στις 16 Αυγούστου σε μία επιχείρηση εστίασης και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας και μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 9 του μήνα, σε πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, στην περιοχή της Θερίσου, όπου είχαν προκληθεί από την επέκταση της φωτιάς ζημιές και σε ένα αυτοκίνητο.

Σημαντικές ζημιές είχαν προκληθεί στο γνωστό ψητοπωλείο, αλλά και στο γραφείο όπου στεγάζονται τα σωματεία Χειριστών Βαρέων Οχημάτων και Περιοδευόντων Πωλητών, στο ΕΚΗ.

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής έφτασαν στα ίχνη του 38χρονου από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο κατάστημα εστίασης. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας τον εντόπισαν και τον προσήγαγαν. Παραμένει υπό κράτηση και σήμερα η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για εμπρησμούς το 2013 στο Ρέθυμνο. Τότε είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών, αποφυλακίστηκε το 2016 και έπρεπε να είχε απελαθεί. Επτά χρόνια επανεμφανίστηκε με νέα σειρά εμπρησμών, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο.

TAGS: