Εξάρχεια: Σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

0
0
0
s2smodern

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται πλέον νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας για πάταξη της εγκληματικότητας στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων.

Με βάση το νέο σχέδιο, στα Εξάρχεια θα κάνουν καθημερινά περιπολίες 90 αστυνομικοί- 30 ανά βάρδια- πεζοί και εποχούμενοι.

Στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος, ΔΙΑΣ, «Δράση», Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας θα συμμετέχουν στις περιπολίες.

Επιπλέον, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι τα ΜΑΤ θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο το βράδυ, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που θα κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς», ανέφεραν στο ΑΠΕ αστυνομικές πηγές.

 

Εξάρχεια, Εγκληματικότηταe-genius.gr ...intelligent web software