Σκάνδαλο Επστάιν – Νέες αποκαλύψεις – “O Έπσταϊν μου έδωσε 15.000 δολάρια για να κάνω σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε, ένα από τα πιο γνωστά θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν, είχε ισχυριστεί σε κατάθεσή της ότι ο παιδόφιλος χρηματιστής της έδωσε 15.000 δολάρια για να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου, όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Η επίμαχη κατάθεση που έδωσε η Αμερικανίδα το 2015 συγκαταλέγεται στην τελευταία «παρτίδα» δικαστικών εγγράφων που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα οποία συνδέονται με την αγωγή για δυσφήμηση που είχε καταθέσει η ίδια εναντίον της πρώην ερωμένης και μακροχρόνιας συνεργάτιδας του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Σε αυτή η Τζιούφρε απαντά σε ερωτήσεις των δικηγόρων του διάσημου καθηγητή νομικής Άλαν Ντέρσοβιτς (ο οποίος επισης αναφέρεται στην «λίστα Έπσταϊν») σχετικά με τους ισχυρισμούς της ότι πέρασε χρόνο με τον Δούκα της Υόρκης το 2001.

«Πληρωθήκατε 10 έως 15.000 δολάρια από τον Τζέφρι Έπσταϊν ή από άλλο άτομο εκ μέρους του Τζέφρι Έπσταϊν για να κάνετε σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου;» ήταν η ερώτηση των δικηγόρων με την Τζιούφρε να απαντά: «Ναι, έλαβα 15.000 δολάρια. Δεν ξέρω ποιο είναι το αντίστοιχο ποσό σε λίρες Αγγλίας, αφού έλαβα το ποσό αμερικανικά δολάρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται ότι δεν συνάντησε ποτέ την κ. Τζιούφρε, η οποία είχε πέσει θύμα trafficking από τον Έπσταϊν.

Ο δούκας της Υόρκης πλήρωσε εκατομμύρια λίρες σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη διευθέτηση μιας ξεχωριστής αγωγής που κατέθεσε εναντίον του η Τζιούφρε, ισχυριζόμενη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά σε τρεις περιπτώσεις, μία στο Λονδίνο, μία στη Νέα Υόρκη και την τρίτη στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική. Δεν είναι γνωστό σε ποια από τις τρεις περιπτώσεις αναφερόταν η Τζιούφρε στην κατάθεσή της το 2015.

Ο Έπσταϊν είχε επίσης δώσει ένορκη κατάθεση στο πλαίσιο της αγωγής δυσφήμισης εις βάρος της Μάξγουελ. Στην κατάθεσή του, που δημοσιεύτηκε επίσης εχθές, ο χρηματιστής ρωτήθηκε από τον δικηγόρο της Τζιούφρε εάν αυτός και η Μάξγουελ είπαν στην Αμερικανίδα να κάνει σεξ με τον Άντριου το 2001 και εάν οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής «έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη φήμη» του δούκα της Υόρκης.

Ο Έπσταϊν αρνήθηκε να απαντήσει και τις δύο ερωτήσεις επικαλούμενος την πέμπτη τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος, η οποία αφορά στο δικαίωμά του να μην πει τίποτα ενώ ανακρίνεται.

Στις καταθέσεις του το 2016 σχετικά με τον ρόλο του σε κύκλωμα sex trafficking ο παιδόφιλος χρηματιστής επικαλέστηκε πάνω από 500 φορές την εν λόγω τροπολογία, αρνούμενος να απαντήσει ακόμα και σε απλές ερωτήσεις, όπως αν γνωρίζει την Μάξγουελ (με την οποία έχει φωτογραφηθεί αγκαλιά σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις) ή ποια είναι η τρέχουσα διεύθυνσή του.

TAGS: