«Έρχεται» εκρηκτικό «καιρικό κοκτέιλ» θερμών και ψυχρών εισβολών

0
0
0
s2smodern

Εκρηκτικό... καιρικό «κοκτέιλ», θερμών και ψυχρών εισβολών βλέπει για μετά τις 15 Φλεβάρη το προγνωστικό μοντέλο GFS.

Η μακροπρόθεσμη τάση, που ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και μόνο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού και τα σημερινά -πρωινά- προγνωστικά στοιχεία «δείχνουν» άλλη μια απίστευτη διακύμανση των θερμοκρασιών.

Έτσι, καθώς ο καιρός «μαλακώνει» πια ιδιαίτερα και τείνει να αγγίξει η θερμοκρασία τους 20 βαθμούς, δεν αποκλείεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να φτάσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, αφού στη χώρα μας θα φτάσουν -αν επιβεβαιωθεί η σημερινή τάση- ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική.

Στις 18 του Φλεβάρη φαίνεται να πιάνει το πικ της η θερμή εισβολή, όμως δύο μέρες αργότερα τα στοιχεία θέλουν την επικράτηση ψυχρών αερίων μαζών, ικανών να ρίξουν και πάλι τον υδράργυρο σε καθαρά χειμερινά επίπεδα.

Ως προς τα φαινόμενα, ελάχιστες οι βροχές με έμφαση στην κακοκαιρία εξπρές που θα έχουμε Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι και τις 20 του Φλεβάρη οπότε και από εκεί κι έπειτα αναμένεται λόγω και της ψυχρής εισβολής να επικρατήσει νέα κακοκαιρία (σχεδόν πανελλαδική) με βροχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά και της κεντρικής, με χαμηλά υψόμετρα.

 

Καιρόςe-genius.gr ...intelligent web software