Εναλλακτική αφίσα από το Propatria για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία

0
0
0
s2smodern

Χαμός έγινε με την παρουσίαση της αφίσας από την επιτροπή για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821. Το λογότυπο αυτό το άχρωμο και άοσμο πράγμα το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει τις θυσίες των αγωνιστών του 21 για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Αλλά τι περίμενε κανείς από τους θιασώτες της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και της υποταγής απέναντι στον Ερντογάν;

Τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι πολλά τα οποία φυσικά καταδικάζουν την αφίσα, όπως πολλές ήταν και οι προτεινόμενες αφίσες από πατριωτικούς φορείς και απλό κόσμο. Ωστόσο, οι περισσότερες ήταν πάνω στο αρχικό σχέδιο με προσθήκη της ελληνικής σημαίας. Από χθες, όμως, κυκλοφορεί μια εξαιρετική αφίσα στο διαδίκτυο ως πρόταση από την μαχητική κοινότητα του Propatria, την οποία και σας παρουσιάζουμε.

Η κοινότητα του Propatria, στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, αποτελείται από νέους πατριώτες και εθνικιστές, οι οποίοι ασχολούνται με μαχητικά αθλήματα. Η δράση της κοινότητας δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητισμό αλλά έχει ασχοληθεί και με την παρεμβατική πολιτική, όπου χρειάζεται, κυρίως στα εθνικά ζητήματα. Τους έχουμε δει να αντιδρούν μαζικά στην προδοσία της Μακεδονίας, να ενημερώνουν τον κόσμο με έντυπο υλικό αλλά και με βίντεο για το δημογραφικό και το μεγάλο πρόβλημα με τις χιλιάδες εκτρώσεις, να παρεμβαίνουν ειρηνικά στο χοτ σποτ του Ελληνικού, να μοιράζουν τρόφιμα και κουβέρτες σε Έλληνες άστεγους του κέντρου των Αθηνών, να στηρίζουν συλλόγους πολυτέκνων με υλικά αλλά και με την παρουσία τους και άλλα πολλά. Είναι οι μοναδικοί που δεν ξεχνούν τον Ήρωα Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή και τον τιμούν με τον τρόπο τους από το 2014 έως σήμερα.

Έτσι, δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν και την επίσημη αφίσα, κυκλοφορώντας μια δικιά τους εναλλακτική, με σαφείς αναφορές στον αγώνα των Ελλήνων το 1821. Η ρήση «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» κοσμεί την αφίσα, ενώ το λογότυπο είναι καθαρά συμβολικό, με το τσεκούρι να σπάει τα δεσμά της σκλαβιάς, το Λ και το Θ για την Ελευθερία του Γένους και οι τέσσερις πλευρές για το Όμαιμον, Ομότροπον, Ομόθρησκον, Ομόγλωσσον.

«Η εθνικιστική πρόταση», όπως ανέφεραν και οι ίδιοι.

1821, Πρόταση, Αφίσα, 2021, Propatriae-genius.gr ...intelligent web software