x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ρωσία: Ο Πούτιν δεσμεύεται να στηρίξει τις οικογένειες των στρατιωτών που υπερασπίζονται τη χώρα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Πολλοί από τους άνδρες μας, από τους γενναίους, ηρωικούς άνδρας μας, τους Ρώσους μαχητές, ακόμη και τώρα αυτές τις γιορτές υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πατρίδας μας με το όπλο στο χέρι», τόνισε ο Πούτιν αργά χθες κατά τη συνάντησή του με τις οικογένειες Ρώσων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία.

Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τον Ρώσο πρόεδρο να παρίσταται μαζί με μια μικρή ομάδα οικογενειών πεσόντων στρατιωτών στη νυχτερινή λειτουργία των Χριστουγέννων σε εκκλησάκι στην οικία του στο Νόβο- Οργκαριόβο, έξω από τη Μόσχα.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριου του 2022. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα οι δύο χώρες επιδίδονται σε αεροπορικές επιδρομές η μία εναντίον της άλλης, καθώς δεν σημειώνονται αλλαγές στη γραμμή του μετώπου.

Χθες Σάββατο η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα ακόμη τραυματίστηκαν στην πόλη Ποκρόβσκ, στα ανατολικά, από ρωσικό πλήγμα.

Παράλληλα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος κατηγόρησε το Κίεβο ότι βομβάρδισε περιοχές του Ντονέτσκ, που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Ο Πούτιν, που τον Μάρτιο είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας, επικεντρώνει τον τελευταίο καιρό τις ομιλίες του στις παραδοσιακές αξίες και την ενότητα των Ρώσων. Χθες ζήτησε από το σύνολο της κυβέρνησης να στηρίξει τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.

«Θα ήθελα η συνάντησή μας να είναι ένα ξεκάθαρο, κατανοητό μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους μου σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία και σε όλα τα επίπεδα – ένα ξεκάθαρο μήνυμα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συνάδελφοί μου είναι πάντα και παντού μαζί σας», τόνισε.

Σε ξεχωριστό του μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να ακολουθούν τις «ακλόνητες» αξίες «της καλοσύνης, της ευσπλαχνίας και της δικαιοσύνης» και ζήτησε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να συμβάλει στην ενίσχυση «του θεσμού της οικογένειας» και του πατριωτισμού.

Χριστουγεννιάτικες λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν και σε ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που γιόρτασε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο τον Ιούλιο προκειμένου να αλλάξει η ημερομηνία των Χριστουγέννων στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κιέβου «να αποκηρύξει τη ρωσική κληρονομιά».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software