Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τρισάγιο στον τάφο του στο Τατόι στις 10 Ιανουαρίου, σε κλειστό κύκλο

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ και η οικογένειά του ετοιμάζει πυρετωδώς το μνημόσυνο, σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη παράδοση, με κόλλυβα και σιτάρι, σύμβολο της Ανάστασης.

Των προετοιμασιών ηγείται ο διάδοχος Παύλος, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στην Αθήνα και διαμένει σε διαμέρισμα της οδού Ηρώδου Αττικού, όπου υποδέχτηκε και το 2024 με τη μητέρα του βασίλισσα Αννα Μαρία. Μάλιστα, την πρώτη ημέρα του νέου έτους παρακολούθησε την ακολουθία του όρθρου της Πρωτοχρονιάς και τη θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, μαζί με τον εφοπλιστή – ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, που είναι ο εν Αθήναις Ναός του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αν και το γραφείο της βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια λεπτομέρεια για το πού θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο, φήμες θέλουν να τελείται η επιμνημόσυνη δέηση σε πολύ κλειστό κύκλο, παρουσία της οικογένειας του τέως βασιλιά της Ελλάδας. Μάλιστα, από τη Μαδρίτη θα φτάσουν στην Αθήνα οι αδερφές του αείμνηστου βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Ειρήνη, από το Λονδίνο η Μαρί Σαντάλ, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά του τέως, Αλεξία, Φίλιππος και Θεοδώρα. Θα τελεστεί τρισάγιο σε πολύ στενό κύκλο στο Τατόι, όπου βρίσκεται ο τάφος του βασιλιά, και ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για να είναι όλα άψογα στις 10 Ιανουαρίου.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος «έφυγε» σε ηλικία 83 ετών στις 10 Ιανουαρίου 2023, στο Νοσοκομείο «Υγεία», καθώς είχε υποστεί οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964, σε ηλικία 24 ετών, διαδεχόμενος τον πατέρα του, Παύλο Α’, μετά τον θάνατό του την ίδια ημέρα.

TAGS: