Κορωνοϊός: Αραβικά ΜΜΕ κατηγορούν ΗΠΑ-Ισραήλ για συνωμοσία κατά της Κίνας

0
0
0
s2smodern

“Από την Έμπολα, τη Ζίκα, το SARS, τη γρίπη των πτηνών και τη γρίπη των χοίρων, μέσω της νόσου του άνθρακα και των τρελών αγελάδων στον ιό corona - [όλοι αυτοί] οι ΗΠΑ απειλούν να εξοντώσουν τους λαούς του κόσμου"

Πολλές αναφορές στον αραβικό Τύπο κατηγόρησαν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι είναι πίσω από τη δημιουργία και τη διάδοση του θανάσιμου κορωνοϊού στο πλαίσιο οικονομικού και ψυχολογικού πολέμου ενάντια στην Κίνα, ανέφερε το Ινστιτούτο Μελετών Μέσης Ανατολής (MEMRI).

Ένα άρθρο στη σαουδαραβική ημερήσια εφημερίδα Al-Watan ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι ο κοροναϊός απουσίαζε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αν και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός πως η Αμερική έχει 12 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις

"Ένας ιός" θαύμα"ανακαλύφθηκε χθες στην Κίνα , αύριο θα ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο, αλλά δεν θα ανακαλυφθεί ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε μεθαύριο στις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, ούτε σε φτωχές χώρες όπως το Μπουρούντι”, ανέφερε το άρθρο.

Συνέχισε επίσης να κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι ήταν πίσω από άλλα κρούσματα τα τελευταία χρόνια στην Κίνα και στον αραβικό κόσμο.

"Μόλις η Αίγυπτος ανακοίνωσε, πριν από μερικά χρόνια, ότι θα βασιζόταν σε πουλερικά [που εκτράφηκαν στη χώρα] και ότι θα εξήγαγε ακόμη και [πουλερικά] στο εξωτερικό - δηλαδή ότι δεν χρειάζονται πλέον πουλερικά από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία , και ούτω καθεξής - [ξαφνικά] εμφανίστηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών ... με σκοπό την οικονομία της Αιγύπτου ", ανέφερε το άρθρο.

"Ακόμη και πριν από αυτό, το ίδιο έγινε και στην Κίνα ... όταν το 2003 η [χώρα] ανακοίνωσε ότι είχε τα μεγαλύτερα αποθέματα [σε παγκόσμιο επίπεδο] [και οι Αμερικανοί] εισήγαγαν τον SARS "

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η συριακή ημερήσια εφημερίδα Al-Thawra ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κορωνοϊός ήταν μέρος ενός πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

"Από την Έμπολα, τη Ζίκα, το SARS, τη γρίπη των πτηνών και τη γρίπη των χοίρων, μέσω της νόσου του άνθρακα και των τρελών αγελάδων στον ιό corona - [όλοι αυτοί] οι θανατηφόροι ιοί κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ και απειλούν να εξοντώσουν τους λαούς του κόσμου" υποστηρίζεται και συνεχίζει: [Οι ΗΠΑ] έχουν μετατρέψει τον βιολογικό πόλεμο σε έναν νέο τύπο πολέμου, με τον οποίο σκοπεύει να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και να μετατοπίσει τη σύγκρουση με τους λαούς [μακριά] από το συμβατικό μονοπάτι".

"Τα αμερικανικά εργοστάσια είναι τα πρώτα που παράγουν κάθε είδους ιό και βακτήρια, από τον ιό της λοίμωξης από τον ιό της ευλογιάς και τον ιό της παρωτίτιδας μέχρι όλους τους ιούς που είδαμε τα τελευταία χρόνια, όπως η ασθένεια των τρελών αγελάδων και η γρίπη των χοίρων". "Η πόλη που τώρα χτυπήθηκε από τον ιό corona, είναι μια βιομηχανική πόλη, αλλά είναι η όγδοη πλουσιότερη πόλη της Κίνας μετά τη Σαγκάη.

"Το Γκουανγκζού, το Πεκίνο, το Τιαντζίν και το Χονγκ Κονγκ είναι οι μεγάλες πόλεις της χώρας. Η θέση του Γουχάν στο σημείο του καταλόγου των μεγάλων πόλεων της Κίνας είναι αυτό που το καθιστά κατάλληλο για ένα αμερικανικό έγκλημα ..." Ο ιστότοπος προσθέτει ότι υπάρχει θεωρητικό οικονομικό κίνητρο για την έξαρση, καθώς οι υποτιθέμενοι υπέυθυνοι πίσω από αυτό θα αποκομίσουν δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν από την Κίνα για θεραπείες έκτακτης ανάγκης και φάρμακα "τα οποία, παρεμπιπτόντως, θα κατασκευαστούν από μια ισραηλινή εταιρεία . "

 

 

Ισραήλ, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κίνα, κορωνοϊός, αμερικανικά εργοστάσια, αραβικός Τύπος, συνωμοσία