Λαϊκός ξεσηκωμός για τις αναγκαστικές επιτάξεις ακινήτων στα νησιά

0
0
0
s2smodern

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μετά την απόφαση της κυβέρνηση για αναγκαστική επίταξη ακινήτων (δηλαδή αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας) ώστε να δημιουργηθούν «δομές φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών.

«Δομές» οι οποίες αν και η κυβέρνηση τις διαφημίζει ως κλειστού τύπου, δεν θα είναι κλειστές αλλά ανοικτές. Οι αλλοδαποί θα μπορούν να εξέρχονται το πρωί από αυτές και θα πρέπει να επιστρέφουν μέχρι το βράδυ για να βρουν ανοιχτές τις πύλες.

Έκπληκτος έμεινε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανταμάδου στο άκουσμα ότι η νέα δομή για τους αλλοδαπούς θα γίνει στην τοποθεσία Καράβας και μάλιστα με επίταξη του χώρου όπως αναφέρει το lesvospost.com

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στα διοικητικά όρια ανάμεσα στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Και για λόγους πολιτικούς και για λόγους πρακτικούς επιλέχτηκε ως η καλύτερη επιλογή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την μεγάλη κρίση του 2015 ο Μανταμάδος δέχτηκε ένα μεγάλο κύμα αλλοδαπών καθώς καθημερινά δεκάδες βάρκες έβγαιναν σε Τσόνια, Συκαμιά, Ασπροπόταμο κτλ.

Ο κος Χ. Τζελαιδης πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Τ.Κ Μανταμαδου, μιλώντας πριν λίγο στο LesvosPost ειπε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη με την επίταξη, αλλά θα το παλέψουμε προτάσσοντας ακόμα και τα κορμιά μας»

Ο κος Τζελαιδης στο τέλος είπε ότι «αυτά γίνονται μόνο σε χουντικά καθεστώτα».

Ακούστε το αποκλειστικό ηχητικό

 

 

 

Αιγαίο,, Μυτιλήνη, Μεταναστευτικό, ελληνικά νησιά, επιταξη, Μανταμάδος , Καράβαςe-genius.gr ...intelligent web software