Θλίψη από τον ξαφνικό θάνατο του Πόντιου λυράρη Θόδωρου Τοπαλίδη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σοκ στην καλλιτεχνική κοινωνία της ποντιακής οικογένειας αποτέλεσε η είδηση του θανάτου του πασίγνωστου Πόντιου λυράρη Θόδωρου Τοπαλίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα υγείας.

Η ποντιακή οικογένεια ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έφυγε ο Τοπαλίδης, ένας νέος άνθρωπος, τον οποίο αποχαιρέτησαν όλοι με συγκίνηση. Ο Θεόδωρος Τοπαλίδης, με καταγωγή από το Μανιάκι του νομού Φλώρινας, βρέθηκε στη Γερμανία, όπου έζησε κάποια χρόνια σε νεαρή ηλικία, επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε οικογένεια με τρία παιδιά.

Την είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Τοπαλίδη έκανε γνωστή με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο αδερφός του, Βασίλης Τοπαλίδης, ο οποίος σε ένα σπαρακτικό μήνυμα έγραψε: «Ενα “όχι” και ένα “γιατί;”. Γιατί, ρε ψυχούλα μου;»

Συνάδελφοι και συνεργάτες του Θεόδωρου Τοπαλίδη, συντετριμμένοι από το χαμό του, έγραψαν σπαρακτικά συλλυπητήρια μηνύματα, όπως ο λυράρης Γιάννης Τσανασίδης: «Κρίμα, φίλε, κρίμα, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Καλό παράδεισο!», και ο τραγουδιστής Στέργιος Ζημπιλιάδης: «Καλό παράδεισο, Θόδωρε, δεν υπάρχουν λόγια».

Η τραγουδίστρια Μελίνα Χατζηκαμάνου έγραψε: «Νομίζω πως αυτή η νύχτα μάς αιφνιδίασε και μας φαρμάκωσε όλους. Δυστυχώς, αποχαιρετούμε ξαφνικά ένα απ’ τα καλύτερα παιδιά του ποντιακού χώρου, με ήθος και ευγένεια ψυχής σπάνια. Θοδωρή, ας έχεις καλό κατευόδιο… και δώσε μια αγκαλιά στον άλλο τον μπαγάσα, τον Γιώργο μας. Τα λόγια κάπου εδώ τελειώνουν, αρχίζει η σιωπή. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του Θεόδωρου. Τι κουράγιο να σας πω…»

Μηνύματα έστειλαν, επίσης, ο Σύλλογος Ποντίων Κω, το Σωματείο «Θεόδωρος Γαβράς», ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου, ο Σύλλογος Ποντίων Βάιμπλινγκεν «Οι Αργοναύτες», ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού, ο Ποντιακός Σύλλογος Χερμπρέχτινγκεν «Ακρίτες».

TAGS: