Ελ.Βενιζέλος: Δείτε τι περιλαμβάνουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

0
0
0
s2smodern

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται το Ελ. Βενιζέλος έπειτα από τον παγκόσμιο συναγερμό που έχει σημάνει για τον κορωνοϊό. Για την αποφυγή κρούσματος στη χώρα μας αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα μετά από εντολή Κικίλια, ενώ θα παρέχονται πληροφορίες και στα κινέζικα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Τα μέτρα αυτά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν:

1. Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.

2. Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.

3. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

 

 

Αεροδρόμιο, Κίνα, Μέτρα, Κικίλιας, Ελ.Βενιζέλος, κορωνοϊός, ΕΟΔΥe-genius.gr ...intelligent web software