Τράγκας: Ο πρωθυπουργός πρέπει οπωσδήποτε να δει την τουρκική εκδοχή της Άλωσης της Πόλης

0
0
0
s2smodern

Ο Ερντογάν εφαρμόζει τις ίδιες μεθόδους με τον Μωάμεθ και αξιοποιεί τους σύγχρονους «Νοταράδες» Όσοι δεν έχετε δει την τουρκική εκδοχή για το πώς έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453, πρέπει οπωσδήποτε να τη δείτε. Είναι έξι επεισόδια που προβάλλει το Netflix σε όλες τις χώρες του κόσμου. Σίγουρα ο Ερντογάν έχει βάλει δάχτυλο, έχει βάλει την άποψή του στο σενάριο. Στα έξι επεισόδια παίζουν κυρίως Τούρκοι ηθοποιοί και μιλάνε αναλύοντας τα γεγονότα της εποχής, καθηγητές τουρκικών πανεπιστημίων και άλλοι. Αν κολλήσεις αυτά τα έξι επεισόδια του Netflix με το ντοκιμαντέρ του ΕΛΙΑΜΕΠ για το πόσο ευτυχισμένοι ήταν οι Έλληνες 400 χρόνια, θα αντιληφθείς πως Τούρκοι και Έλληνες εθνοτερμίτες δουλεύουν τη νέα άλωση, το νέο οθωμανικό κράτος στους καιρούς μας και την προσάρτηση του Αιγαίου, της Κύπρου και της Θράκης. Στα έξι επεισόδια του Netflix βλέπεις με το τουρκικό μάτι του σκηνοθέτη, του παραγωγού και της κυβέρνησης των γειτόνων, πως κατάφερε ο Μωάμεθ ο Πορθητής και οι Τούρκοι να αλώσουν μια πόλη που προηγουμένως δεν κατάφεραν να την πάρουν 23 φορές, 23 στρατοί. Στο ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζονται όλες οι τακτικές του Σουλτάνου αλλά και όλη η διείσδυση των Τούρκων μέσω των Ελλήνων προυχόντων της Πόλης που ήταν ηττοπαθείς, μειοδοτικοί, προδότες και πληροφοριοδότες του Μωάμεθ και του τουρκικού στρατού. Και τότε υπήρχαν οι εθνοτερμίτες που έσπειραν την ηττοπάθεια μέσα στην Πόλη και πρότειναν στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να προσφέρει ανακωχή με όλα τα οφέλη της στους Τούρκους, να προσφέρει εδάφη και λύτρα, αρκεί να κρατήσει την Πόλη. Ενημέρωναν τους Τούρκους και μπαινόβγαιναν στην πολιορκημένη πόλη, προκειμένου να υποσχεθούν στον Μωάμεθ τα πάντα αρκεί να λύσει την πολιορκία.

Μέσα στην ηττοπάθεια και στη δουλικότητα δεν έβλεπαν ότι οι Τούρκοι παρέπαιαν, είχαν πρόβλημα επιμελητείας, δηλαδή ανεφοδιασμού του στρατού με τρόφιμα και το μόνο πλεονέκτημα το οποίο δεν αρκούσε για να καταληφθεί η πόλη, ήταν οι συνεχείς βομβαρδισμοί με τα μεγάλα κανόνια που πλήρωσε πολλά για να κατασκευάσει ο Σουλτάνος. Σύμφωνα με την εκδοχή των Τούρκων, σύμφωνα με το σενάριο που βλέπουμε, η Πόλη χάθηκε γιατί είχε μέσα της τους Νοταράδες, τους Γενοβέζους και άλλους που έσπειραν διχόνοια, κοίταζαν μόνο την τσέπη τους και έδιναν πληροφορίες στον Μωάμεθ, για να τα έχουν καλά μαζί του στην περίπτωση που θα έπεφτε η Πόλη. Η ταινία παρουσιάζει την Πόλη ως το κέντρο της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και οι αξιωματούχοι του με ρωμαϊκές περικεφαλαίες. Ο Μωάμεθ μιλάει πολλές γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά. Οι έχοντες το πάνω χέρι μέσα στην Κωνσταντινούπολη είναι σε επαφή μαζί του. Σίγουρα αντί να βλέπει τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ ο κος Μητσοτάκης, πρέπει να δει τουλάχιστον 3 φορές το σήριαλ που έβγαλε η τουρκική κυβέρνηση και προβάλλει τώρα το Netflix και στην Ελλάδα. Θα καταλάβει ότι όλα αυτά που κάνει τώρα ο Ερντογάν είναι βαθιά ανάγνωση και εφαρμογή όλων των τεχνικών που έκανε ο Μωάμεθ. Αυτό που κάνει στο Αιγαίο και στην Κύπρο το έκανε ο Μωάμεθ πριν πολιορκήσει την Κωνσταντινούπολη αλλά και κατά τη διάρκεια της δίμηνης πολιορκίας.

Όλη η Ελλάδα άκουσε ότι ένα ερευνητικό σκάφος των Τούρκων επί 8 ώρες έπλεε μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας. 8 ολόκληρες ώρες ρίχνοντας καλώδια και κάνοντας ελιγμούς και ενέργειες παραβίασης της υφαλοκρηπίδας. Κάποια στιγμή ενώ έπλεε μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας ακούσαμε ότι παρασύρθηκε από τα κύματα, από τον καιρό, και μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας. Ένα επιχείρημα όπως εκείνο των Ιμίων, ότι τη σημαία μας την πήρε ο αέρας. Η κυβέρνηση ούτε φώναξε, ούτε έσκουξε, ούτε κατήγγειλε το θέμα στο ΝΑΤΟ, ούτε το πήγε στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, απλά παρακολουθούσε τους Τούρκους, να ρίχνουν καλώδια και να πλέουν μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας. Βλέπετε η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο, έχει να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό και με την Ξάνθη. Αυτό που κάνει ο Ερντογάν στο Αιγαίο, οι διεθνολόγοι και κυρίως οι νομικοί το ονομάζουν μόνιμη διαταραχή της νομής και κατοχής. Δηλαδή, ενοχλώ, μπαινοβγαίνω καθημερινά στην ιδιοκτησία σου, μέχρι που ο χρόνος και η ανοχή σου, μου δίνει το δικαίωμα να επικαλεστώ ότι είναι και δική μου ιδιοκτησία.

Θέλω σήμερα να πω στο Μαξίμου, ότι ο απώτερος σκοπός του κου Ερντογάν δεν είναι να πάει στη Χάγη, ακόμη και με ένα συνυποσχετικό που θα περιέχει όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Οι απαιτήσεις της Τουρκίας, οι απειλές και οι προκλήσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν μέχρι να περάσει το μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου στην κυριαρχία της. Μέχρι να περάσει το μεγαλύτερο τμήμα της Κύπρου στην κυριαρχία της, αν όχι ολόκληρη. Μέχρι να αυτονομηθεί η Θράκη και να περάσει υπό πλήρη οθωμανικό έλεγχο. Είναι μεγάλη πολιτική ανοησία να πιστέψεις ότι η Τουρκία θα πάει στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή θα δεχτεί ρύθμιση πρώτα στην ανατολική Μεσόγειο και μετά ότι αποφασίσει το διεθνές δικαστήριο για το Αιγαίο. Η Τουρκία περιμένει τη στιγμή που θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα παραδώσουμε σε πρώτη φάση αυτά που θα ζητήσει. Έχοντας στο πλευρό της το μεγάλο εχθρό της Ελλάδος, τη Γερμανία και την ουδέτερη θέση – στάση άλλων μεγάλων δυτικών δυνάμεων, θα επιδιώξει να επεκταθεί πέραν του 28ου Μεσημβρινού. Και θα το κάνει με το διαρκές επιχείρημα ότι έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και με τις διαρκείς παραβιάσεις της νομής και κατοχής της Ελλάδος.

Είναι αφελές, να πιστέψει κανείς ότι η Τουρκία θα πάει στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα. Οι απαιτήσεις της Τουρκίας για να υπογράψει το περίφημο συνυποσχετικό είναι μεγάλες. Αφορούν παράδοση εκατοντάδων νήσων και νησίδων, απομάκρυνση όλων των στρατιωτών μας από τα ακριτικά νησιά και μοιρασιά του εναέριου και θαλάσσιου χώρου. Όλα αυτά σε πρώτη φάση. Είναι τουλάχιστον κωμικό, να φωνάζουμε ότι δημιουργούμε γύρω μας αμυντική ασπίδα με διάφορες συμμαχίες, ενώ την ίδια ώρα η αδελφή του πρωθυπουργού και πολλοί άλλοι πραγματιστές λένε ότι οτιδήποτε συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη και το αλαλούμ στο ποδόσφαιρο δημιουργούν τεράστια πολιτική φθορά στη ΝΔ

Εντός της ΝΔ η θερμοκρασία των σχέσεων μεταξύ των στελεχών της είναι πλέον πολική. Οι σχέσεις Σαμαρικών – Μητσοτακικών και Καραμανλικών με τους Μητσοτακικούς βρίσκονται σε κατάσταση ψύξης. Ορισμένοι υπουργοί συζητούνται ευρέως στα γαλάζια παρασκήνια. Ειδικά ο κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρουσιάζει σύμφωνα με την αντιπολίτευση αλλά και το εσωτερικό του κόμματός του, ένα αποκρουστικό πρόσωπο σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς και την ταύτισή του με τα συμφέροντα των συστημικών τραπεζών. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το επόμενο βήμα είναι να επιβλέψει προσωπικά ο κος Γεωργιάδης τους γενικευμένους πλειστηριασμούς.

Εσωτερικά, η κυβέρνηση εμφανίζει πλέον λόγω των ζητημάτων του ποδοσφαίρου και των πλειστηριασμών, ένα αποκρουστικό πρόσωπο προς εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο υπουργός εμφανίζεται να έχει πει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας βλάπτει την οικονομία. Όπως δήλωσε ο κος Γεωργιάδης και να τον χαιρόμαστε όλοι μας, δεν πρέπει να υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας. Αυτό το είπε στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του επαγγελματικού επιμελητηρίου. Φυσικά σε όλη τη χώρα, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, γράφουν ότι ο κος Μητσοτάκης χρεώνεται τις αθλιότητες Γεωργιάδη. Ο κος Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο πλέον να αναπτύσσει επιχειρήματα για το πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης, εμφανίζονται ήδη σημεία σήψης και διάρρηξης της συνοχής της. Υπάρχουν σημάδια απάνθρωπης και βλακώδους συνάμα πολιτικής που εκφράζονται με πολύ κυνικό τρόπο, είτε σε υποθέσεις υγείας όπως αυτή του Παναγιώτη – Ραφαήλ, είτε σε υποθέσεις απώλειας σπιτιών, όπως τώρα με τις δηλώσεις του κου Γεωργιάδη για το τσουνάμι των πλειστηριασμών. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μου αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υπουργός έχει καβαλήσει το καλάμι και τρέχει με 600χλμ την ώρα. Φυσικά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, απλά περιοριζόμεθα να παρακολουθούμε τα γεγονότα γύρω από τους πλειστηριασμούς. Η κοινωνική αναστάτωση που φέρνει τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και οι τραπεζίτες, όσο και το θέμα του ποδοσφαίρου, διασπά την εθνική συνοχή και την εθνική άμυνα της χώρας. Αν σε αυτό προσθέσουμε την παρουσία των στελεχών του ΕΛΙΑΜΕΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, η κατάσταση είναι ανησυχητική και πολύ επικίνδυνη.

Πρέπει να πω ορισμένα πράγματα για το ποδόσφαιρο αν και δεν είμαι ειδικός. Οι πηγές μου λένε ότι η ΕΠΟ ανήκει πνευματικά και ψυχολογικά στον κο Σαββίδη. Εφόσον ελέγχει την ΕΠΟ, κατά κάποιο τρόπο – μου λένε- ελέγχει και τη διαιτησία. Επομένως, οι νότιοι – δηλαδή ο Ολυμπιακός- αντιδρά αναπόφευκτα και θέτει τόσο πολύ μετ’ επιτάσεως και με στοιχεία το θέμα της πολυιδιοκτησίας. Ότι έκανε ο Αυγενάκης, το έκανε άτσαλα και σε τέτοιους καιρούς επικίνδυνα.

Έχω επισημάνει εδώ και καιρό σε εκπομπές μου, ότι οι κινήσεις των Τούρκων στη Θράκη, οι Πρέσπες του αλησμόνητου κου Τσίπρα και η πίεση για επαναδιανομή του Αιγαίου, μπορούν να φέρουν διασπαστικές κινήσεις. Επομένως, είναι βλακεία να γεννάς και να δρομολογείς με τις ενέργειές σου συνθήματα ή δηλώσεις που λένε ότι θα υπάρξει ανεξάρτητο κοινοβούλιο στη Θεσσαλονίκη ή η Λίγκα του Βορρά. Εξάλλου, με όλα αυτά πράττεις κάτι χειρότερο. Όταν λες ότι θα υποβιβάσεις την Ξάνθη, πρέπει προηγουμένως να ρωτήσεις τις μυστικές υπηρεσίες σου, πόσες φορές ενδιαφέρθηκαν οι Τούρκοι να αγοράσουν αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα και πόσες φορές αρνήθηκε να το κάνει ο κος Πανόπουλος. Ήδη ο κος Βορίδης – υπουργός αγροτικής ανάπτυξης – έφυγε κυνηγημένος από τη Βέροια. Αντιμετώπισε την οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ και έχω την εντύπωση ότι τα μέλη της ΝΔ σύντομα δεν θα κυκλοφορούν εύκολα στη Βόρειο Ελλάδα. Επίσης, θέλω να πω και να προειδοποιήσω τον κο Μητσοτάκη. Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι ασύλληπτη. Είναι φοβερή και εφιαλτική. Ο κος Μηταράκης, ο οποίος έγινε υπουργός, με δεύτερο τον Κουμουτσάκο, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση. Θα κυνηγηθεί άγρια από τους νησιώτες. Φτάνουν στα αυτιά μου πολλά. Ήδη άρχισαν να ρωτάνε όσοι υποφέρουν από την κατάσταση με τους μετανάστες, όσοι χάνουν περιουσίες, όσοι θα χάσουν τα σπίτια τους, πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, πόσο καιρό η κυβέρνηση θα παραμένει απαθής.

 

 

Αιγαίο,, κυβέρνηση, Κύπρος, Τουρκία, Ερντογάν, Μητσοτάκης, Κωνσταντινούπολη, Χάγη, Μωάμεθ, Netflix, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Τράγκαςe-genius.gr ...intelligent web software