Οχι άλλα Ιμια, όχι άλλη ντροπή!!! Το χρέος των Ενόπλων Δυνάμεων

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

--- Το έλλειμμα της πολιτικής ηγεσίας το πληρώνουν τα στελέχη του Στρατού μας !

--- Ολίγιστοι και ανεπαρκείς, ακολουθούν κατευναστική πολιτική που επιφέρει εθνικές απώλειες.

--- Κουσταστήκαμε να κάνουμε κηδείες και μνημόσυνα εθνικών συμφορών.

---

Γίναμε η χλεύη των αντιπάλων μας αφού ο Ερντογάν μας καλεί να μη τον ενοχλούμε για να μη μας...πειράξει!!!

Συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την αποφράδα νύχτα του Γενάρη του 1996, που γκρίζαραν τα ΄Ιμια και σχεδόν το μισό Αιγαίο, χάθηκε για την Ελλάδα! Θα μπορούσαμε τότε να στείλουμε για 50 χρόνια τον τουρκικό στόλο στα Δαρδανέλλια !!! Δεν το κάναμε και ηττηθήκαμε ! ΄Οπως το 74 στην Κύπρο ! Αντίθετα ! Είχαμε τρεις νεκρούς ήρωες,μια προδοσία και εθνική απώλεια. Αν ορισμένοι από σας που διαβάζετε τις γραμμές αυτές στραβομοτσινιάσετε και θεωρήσετε υπερβολικούς τους αφορισμούς μου,καλό θα είναι να θυμηθείτε τα γεγονότα και να δείτε σε ποιό σημείο βρισκόμαστε σήμερα.

1. Πριν από λίγες μέρες ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Σπύρος Κονιδάρης που εκείνη τη νύχτα ήταν πλωτάρχης και κυβερνήτης της πυραυλακάτου <Σταράκης> δήλωσε ευθαρσώς ότι τότε είχαμε υπεροπλία και χάσαμε μια ευκαιρία για να βυθίσουμε τον τουρκικό στόλο , ώστε να μη ξαναβγεί στο Αιγαίο. Δεν είπε κάτι καινούργιο. Μου το είχαν εκμυστηρευτεί τότε, οι αξιωματικοί του Π.Ν. και το δημοσιοποίησα από την εκπομπή μου <Ραντεβού το μεσημέρι>.Με δάκρυα στα μάτια μου είχαν πει ότι εκείνη τη νύχτα χτυπούσαν το κεφάλι τους στις λαμαρίνες γιατί δεν είχαν εντολή και το ελεύθερο να χτυπήσουν.

2. Εκείνες τις μέρες πάλι από την εκπομπή μου στεναχώρησα το ναύαρχο Λυμπέρη αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μέλος της Κ.Ε. του Πασόκ, τότε, γιατί δήλωσα πως τέτοιες στιγμές οι αξιωματικοί ή σκοτώνουν ή αυτοκτονούν.Ο ναύαρχος, ούτε σκότωσε, ούτε αυτοκτόνησε.

Απλώς, όπως όλοι άλλωστε,έβγαλε ένα βιβλίο αργότερα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

3. Η πολιτική ηγεσία της εποχής ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος ήταν σε τηλεοπτικό στούντιο.Ο υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας και το κυβερνητικό επιτελείο δεν βρίσκονταν στο θάλαμο επιχειρήσεων.Και ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, έπεσε λιπόθυμος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός.

4. Ο δήμαρχος Καλύμνου Δημ.Διακομιχάλης μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Γ.Ριόλα και δυό κατοίκους του νησιού είχαν υψώσει προηγουμένως την ελληνική σημαία πάνω στις βραχονησίδες. Αυτή τη σημαία κατέβασαν οι Τούρκοι κομάντος και πυροβόλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τους τρεις ΄Ελληνες αξιωματικούς για να ανακαταλάβουν τα ΄Ιμια: Εκτορας Γιαλοψιός, Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης.Η κατάσταση έφτασε στα άκρα. Και με την επέμβαση των ΗΠΑ ,απετράπη ο πόλεμος.΄Εκτοτε, συμφωνήθηκε πως στην περιοχή δεν επιτρέπονται ούτε σημαίες,ούτε τρόπαια, ούτε ...κατσίκες ! Το Αιγαίο, έγινε γκρίζο ! Ο Σημίτης ευχαρίστησε τις ΗΠΑ.Ο Πάγκαλος δήλωσε πως τη σημαία την πήρε ο αέρας και λίγες μέρες μετά έκοψαν την επιδότηση στο βοσκό που πήγαινε τις κατσίκες του στις βραχονησίδες !!!

5.΄Εκτοτε, το πολιτικό προσωπικό της χώρας απέφευγε να θίξει το γεγονός βεβαιώνοντας πως το καθεστώς παραμένει το ίδιο και δεν άλλαξε τίποτε, από την προτεραία ! Και όταν προκλητικά είπα τότε στον υφυπουργό Εθνικής ΄Αμυνας Μανώλη Μπεντενιώτη ότι όσα μας λένε είναι ψέματα με διαβεβαίωσε πάλι από την εκπομπή μου, ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να πάμε άνετα με ένα φουσκωτό στά ΄Ιμια!

Βεβαίως δεν πήγαμε ποτέ, γιατί δεν μπορούσαμε να πάμε, όπως δεν τόλμησε προσφάτως και ο μέγας πολέμαρχος Πάνος Καμμένος να επισκεφτεί τα νησάκια, αλλά περιορίστηκε να πετάξει με ένα ελικόπτερο και να ρίξει από αυτό τα στεφάνια προς τιμήν των νεκρών ! Τέτοια ξεφτίλα !

6. Δεν θα πω περισσότερα γιατί κουράστηκα και πιστεύω μαζί μου και το σύνολο των Ελλήνων να κάνουμε εδώ και 50 χρόνια μνημόσυνα και κηδείες για τις εθνικές απώλειες και συμφορές. Μετράμε νεκρούς αδέλφια χωρίς πόλεμο !!! Και το τραγικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να βγαίνει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας και να μας παραμυθιάζει για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για τις οποίες πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας ! Ακόμα και τώρα, σήμερα, ακούμε τις ίδιες διαβεβαιώσεις. Ότι είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε κάθε επιβουλή!

Και τα λένε χωρίς ντροπή όταν το τουρκικό γεωτρύπανο συνεχίζει τον Αττίλα 3 στα εθνικά χωρικά ύδατα της Κύπρου !!!! Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι κατώτερο των περιστάσεων και δεν μπορεί ούτε να διαχειριστεί τις κρίσεις ούτε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους.Και δυστυχώς παρασύρει και τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις σε αυτό τον κατήφορο ! Ανίκανη πολιτική ηγεσία και αξιωματικοί μειωμένης εθνικής συνείδησης, προκάλεσαν εθνικές καταστροφές στη χώρα που δεν επανορθώνονται. Το 1974, τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε,καλώς ή κακώς τον πόλεμο με την Τουρκία, βρέθηκαν οι τρεις αρχηγοί των όπλων να αναστείλουν την επέμβαση των υποβρυχίων και αεροπλάνων αφήνοντας την Κύπρο ακάλυπτη ! Λίγα χρόνια πριν, κυβερνήτης αντιτορπιλικού,αυτομόλησε στην Ιταλία, κάνοντας….αντίσταση ! Και το βράδυ των Ιμίων, ενώ μπορούσαμε να πλήξουμε τον τουρκικό στόλο, δεν είχαμε ηγέτη για να δώσει την εντολή!!!

Η ιστορία όμως έχει και άλλα τέτοια περιστατικά. Πριν από λίγα χρόνια, ΄Ελληνες αξιωματικοί, με εντολή της ηγεσίας, πέταξαν τα όπλα και παραδόθηκαν αιχμάλωτοι στους Τούρκους για να οδηγηθούν ρεζηλεμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης ! Και την ίδια εποχή οι Τούρκοι μας στραπατσάρησαν δυο πλοία του Λιμενικού Σώματος. Τι να πρωτοθυμηθείς και τι να ιστορήσεις. Κατάντια….

Ερντογάν, Ίμια, Προδοσίαe-genius.gr ...intelligent web software