Βυθίσατε το Oruc Reis!

0
0
0
s2smodern

Με τη συμπλήρωση 24 ετών από τα δραματικά γεγονότα του 1996, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις ήρωες αξιωματικοί, ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Έκτορας Γιαλοψός και ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, οι Τούρκοι έφεραν και πάλι σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (31/01), το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου, πήρε ξαφνικά κατεύθυνση δυτική, κινούμενο ολοταχώς προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Λίγο μετά τις 06:30 το πρωί σήμανε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το Oruc Reis μόλις είχε εισέλθει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και συγκεκριμένα 200 χιλιόμετρα νοτίως του Καστελλόριζου, δυτικά της Κύπρου και ανατολικά της Κρήτης, με το Πολεμικό μας Ναυτικό να λαμβάνει εντολή άμεσης αντίδρασης. Η πανίσχυρη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», η οποία βρισκόταν στο λιμάνι της Καρπάθου καλείται να αποπλεύσει άμεσα και να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου βρισκόταν το ερευνητικό με την ημισέληνο.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Άμυνας, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία εξέταζαν κάθε κίνηση των Τούρκων και προσπαθοούσαν να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίο μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis. Αξίζει να σημειωθεί πως το τουρκικό ερευνητικό δεν συνοδεύονταν από πολεμικό πλοίο και το κοντινότερο τουρκικό σκάφος βρίσκονταν σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων μακριά. Πηγές του ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσαν την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Βρίσκεται όντως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και εκτιμούμε ότι η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού έχει γίνει λόγω καιρού.

Παρασύρθηκε δυτικά με αποτέλεσμα να εισέλθει στη δική μας υφαλοκρηπίδα». Σε ερώτηση αν το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως το πιο κοντινό πολεμικό σκάφος της Τουρκίας βρίσκεται περίπου 50 ναυτικά μίλια μακριά από το Oruc Reis. «

. Πληροφορίες αναφέρουν πως τέθηκε σε ετοιμότητα και το ελληνικό υποβρύχιο που πλέει στην θαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου.

ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ!

Πρόκληση, Τούρκοι, Πλοίο, Βύθισηe-genius.gr ...intelligent web software