x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανία: Αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας σε Κίεβο, Χάρκοβο και Χερσώνα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα της Τρίτης αεροπορική επιδρομή εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας, την πέμπτη κατά σειρά τον τρέχοντα μήνα, με τη στρατιωτική διοίκηση Κιέβου να διαβεβαιώνει πως κατέστρεψε όλα τα ρωσικά όπλα εν πτήσει προς την πόλη, κυρίως drones-καμικάζι.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές» στο Κίεβο, ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μέσω Telegram.Ωστόσο, υπήρξαν τουλάχιστον δύο πλήγματα στην πόλη Χαρκίβ (Χάρκοβο στα ρωσικά, δυτική Ουκρανία), ενώ εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στη Χερσώνα (νότια), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Χερσώνας από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής τραυματίστηκαν εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά» ηλικιών μεταξύ δύο και δεκατριών ετών, ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος Ρομάν Μρότσκο.

«Μητέρα και τρία παιδιά της εισήχθησαν σε νοσοκομείο», δεν διατρέχει πάντως κίνδυνο η ζωή τους, έχουν κυρίως «μώλωπες», ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και τους προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις επιτόπου, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Χαρκίβ Ιχόρ Τερέχοφ αναφέρθηκε σε δυο πλήγματα σε πολυκατοικίες στην πόλη και πρόσθεσε πως οι αρχές προσπαθούν ακόμη να «εξακριβώσουν» αν υπάρχουν θύματα.

Από το φθινόπωρο, οι δυνάμεις της Μόσχας πολλαπλασιάζουν ξανά τις νυχτερινές επιδρομές τους εναντίον ουκρανικών πόλεων, την ώρα που η βούληση της Δύσης να υποστηρίξει το Κίεβο τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Η ηγεσία της αμερικανικής Γερουσία ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα κλειστεί συμφωνία εντός 2023 για το πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων που ζήτησε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ροή της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται κρίσιμη για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software