Αποστολάκης για Τουρκία: ''Δεν θα της βγει το παιχνίδι κόντρα σ' εμάς''

0
0
0
s2smodern

Την άποψη ότι η έγκριση της Βουλής στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ θα πρέπει να καθυστερήσει έως ότου η Αθήνα λάβει πιο χειροπιαστή στήριξη από την Ουάσινγκτον έναντι της τουρκικής προκλητικότητας εξέφρασε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

 

«Η συμφωνία αυτή δεν είναι τίποτα καινούργιο. Απλά είναι ένα νοικοκύρεμα. Εντάξαμε μέσα στην συμφωνία όλες τις άλλες διαδικασίες και συνεργασίες που έχουμε με τους Αμερικάνους. Για τους Αμερικανούς είναι μία πολύ σοβαρή διευκόλυνση. Πριν κλείσει αυτή τη διαδικασία θα είναι σημαντικό να γίνουν κουβέντες για να έχουμε μία στήριξη», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος διαπραγματεύθηκε στον μεγαλύτερο βαθμό την συγκεκριμένη συμφωνία.

«Δεν υπάρχει διαφωνία ως προς τη συμφωνία αλλά ως προς το πότε πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Αναφορικά με την σύγκριση του τομέα Άμυνας της Τουρκίας με εκείνον της Ελλάδας ο Ευάγγελος Αποστοκάλης εξήγησε ότι «η Τουρκία έχει κάνει μία παρά πολύ καλή δουλειά και έχει αναπτύξει την εγχώρια βιομηχανία. Έχει μία υποστήριξη στο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων. Για λόγους που όλοι ξέρετε εμείς έχουμε μείνει πίσω. Εμείς περάσαμε μία οικονομική δυσκολία. Δεν δώσαμε τα λεφτά που έπρεπε εκεί που έπρεπε».

Παράλληλα τόνισε ότι τα μεγέθη Ελλάδας-Τουρκίας δεν συγκρίνονται. «Αν συγκρίνεις την κατάσταση με τα μεγέθη δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος. Στις πολεμικές αντιπαραθέσεις δεν μετράνε τα μεγέθη αλλά πολλοί συντελεστές. Η Τουρκία έχει αρκετά προβλήματα με τον στρατό της. Τα μεγέθη τα έχει αλλά έχει πολλά προβλήματα. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Εμείς δεν είμαστε βόλτα στο πάρκο και δεν ξέρουμε αν θα τους βγει το παιχνίδι κόντρα σε εμάς. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν», είπε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ.

 

 

Τουρκία, Ελλάδα, ΗΠΑ, τουρκική προκλητικότητα, αμυντική συμφωνία, Ευάγγελος Αποστολάκης