x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Συνελήφθη ένας από τους εμπλεκόμενους Αλβανούς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 17/12, ένας εκ των εμπλεκομένων προσώπων στο περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου στο Γκάζι, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ο συνοδηγός του οχήματος, και όχι αυτός που πυροβόλησε τα θύματα. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Ο ύποπτος συνελήφθη μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της υποδιεύθυνσης Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο ένας από τους δράστες που πυροβόλησε εν ψυχρώ παρέα Κρητικών στο Γκάζι, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ένας εκ των εμπλεκομένων προσώπων συνελήφθη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των τριών Κρητικών, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Ήταν αποφασισμένος μόνο να σκοτώσει»
Ο 34χρονος, ο ένας εκ των τριών Κρητικών που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Ήδη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο η σφαίρα που δέχτηκε παραμένει σφηνωμένη στο κεφάλι του και αναμένεται να αποφασιστεί αν και πότε περάσει ξανά την πόρτα του χειρουργείου.

Ο αδερφός του 34χρονου και ο 28χρονος φίλος τους, νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

«Ήθελε να σκοτώσει»
Μέλος της παρέας των Κρητικών περιέγραψε στο STAR τις στιγμές τρόμου, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. «Όπως τους είδα και όπως άκουσα τον έναν να μιλάει, δεν ήταν Έλληνες. Εγώ πιστεύω ότι ήταν ή Αλβανοί ή Ρωσοπόντιοι, Γεωργιανοί. Κάτι τέτοιο μου φάνηκαν», ανέφερε.

Και περιέγραψε: «Ήθελε να σκοτώσει. Δηλαδή, ούτε καν έπαιξε να τραυματίσει, να παίξει έστω στο πόδι. Πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά. Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία. Εκεί στο συμβάν, μαζευόμασταν να φύγουμε, γιατί πετούσαμε το πρωί. Εκείνη τη στιγμή, το ένα από τα παιδιά είπε ένα “ε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή, περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν ότι φώναξε σε αυτούς.

Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο. Πήγαινε προς τη μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκα σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγαν ο (…) με τον (…) πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί, μετά, δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι. Ο ένας από τους δύο χτύπησε τον (…) και μετά οι άλλοι δύο του επιτέθηκαν. Μετά, έβγαλε το πιστόλι κι άρχισε και πυροβολούσε.

Το πρώτο πράγμα που έκανα με το που είδα τους άλλους κάτω, ήταν να δω την πινακίδα. Μετά αυτοί πήραν το αμάξι και εξαφανίστηκαν. Έστριψαν δεξιά και έφυγαν.

Αν κάναμε ένα, δύο βήματα ακόμα, μπορεί να πυροβολούσαν και εμάς. Και δεν ήμασταν μόνο εμείς. Ήταν και άλλος κόσμος που έφευγε. Τριάντα με σαράντα άτομα ήταν σίγουρα έξω».

«Ο δράστης έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία»
Σκληρός ποινικός, έμπορος ναρκωτικών, με συνεργασίες με την Αλβανική μαφία φαίνεται πως είναι αυτός που πυροβόλησε εν ψυχρώ στο Γκάζι τους τρεις Κρητικούς, όπως δήλωσε νωρίτερα ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ο δράστης έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν, συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο αστυνομικός αναλυτής οι δράστες ήταν αδίστακτοι. «Η αφορμή ήταν μία λεκτική αντιπαράθεση. Πάτησαν μία λακκούβα με νερό και κάποιος τους φώναξε, αυτό κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή τριών ανθρώπων», είπε. Σχετικά με τον Αλβανό δράστη που πυροβόλησε δήλωσε ότι έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν.

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση, δεν τον ένοιαξε καθόλου ότι τον αναζητούν οι κάμερες. Ο άνθρωπος αυτός έχει δύο πόρτες, μία στην Αλβανία, που αν κρυφτεί στα βουνά άντε να τον βρεις και μία στην Ιταλία, γιατί συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας», δήλωσε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software