Αντώνης Σαμαράς: Ζητά την απόσυρση της τροπολογίας για τους μετανάστες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή αναφορικά με την νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα για τρία χρόνια και έχουν προσφορά εργασίας.

Με δήλωση του, ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την αντίθεση σχετικά με την τροπολογία που χορηγεί νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών χαρακτηρίζοντας την «αιφνιδιαστική και λανθασμένη».

«Στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, "έστω κι αν αυτό έχει λήξει"... Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ...», υπογραμμίζει στη συνέχεια.


Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι με αυτή την τροπολογία «η χώρα μας γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών».

«Η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Και είναι τελείως άστοχο ν ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών! Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα», καταλήγει.

TAGS: