Απάντηση στον Ερντογάν: Η Τουρκία ήταν ο μεγάλος νικητής της Λωζάννης

0
0
0
s2smodern

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι στην Λωζάννη η Τουρκία αδικήθηκε και προσπαθεί να μας πάρει το μισό Αιγαίο και την Ελληνική ΑΟΖ!

Στην πραγματικότητα συνέβη ακριβώς το αντίθετο και η Τουρκία ήταν ο μεγάλος νικητής της Συνθήκης της Λωζάννης, μια συνθήκη, την οποία κατάφορα παραβίασε η Τουρκία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις από το 1923 μέχρι σήμερα.

Και ήταν ο μεγάλος νικητής της Λωζάννης από λάθος ολέθριο της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, που του έδωσε Ανατολική Θράκη, Ίμβρο και Τένεδο, ενώ μπορούσαμε να τα κρατήσουμε.

Λίγοι γνωρίζουν ότι τον Απρίλιο του 1923 επτά μόλις μήνες μετά την καταστροφή ο Ελληνικός Στρατός παρέτασσε στον Έβρο ποταμό μια στρατιά αποτελούμενη από δέκα αξιόμαχες μεραρχίες, εννέα πεζικού και μια ιππικού. Επίσης, διέθετε και δύο Συντάγματα πεδινού πυροβολικού. Η Στρατιά του Έβρου είχε σκοπό την διεκδίκηση μέσω της συνθήκης της Λωζάννης, της Ανατολικής Θράκης, ενώ ο Στόλος μας είχε την δύναμη να εξασφαλίσει την εθνική ελευθερία στα δύο ελληνικά νησιά, τα οποία ευρίσκοντο έναντι των στενών, δηλαδή την Ίμβρο και την Τένεδο.

 

 

Ερντογάν, Ελληνική ΑΟΖ, Συνθήκη της Λωζάννηςe-genius.gr ...intelligent web software