x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γκιουλέρ: Θετικές οι σχέσεις με Ελλάδα αλλά… δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, ο Γιασάρ Γκιουλέρ επανέλαβε τα περί δύο ξεχωριστών κρατών και λαών

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ σε ομιλία του στη Βουλή της χώρας κατά τη συζήτηση του αμυντικού προϋπολογισμού αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, όπως αναφέρει το ethnos.gr

Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, ο Γιασάρ Γκιουλέρ επανέλαβε τα περί δύο ξεχωριστών κρατών και λαών στην Κύπρο. «Όπως έχει αρχίσει να εκφράζεται ανοιχτά από τη διεθνή κοινή γνώμη, η μοναδική και οριστική λύση είναι να ενεργήσουμε με το δεδομένο ότι υπάρχουν πλέον δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί στο νησί.

Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό, με τρόπο που να εγγυάται τα νόμιμα συμφέροντα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Καλούμε τους συνομιλητές μας να αφήσουν στην άκρη το ξεπερασμένο status quo και τις προκλητικές συζητήσεις και να προσεγγίσουν το θέμα με λογική και με τρόπο που να βγάζει νόημα, σύμφωνα με την ιστορική και την παρούσα πραγματικότητα.

Στο θέμα αυτό, που αποτελεί μια εθνική μας υπόθεση, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του νησιού σύμφωνα με τις Συνθήκες Εγγυήσεων και Συμμαχίας», δήλωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην άμυνα λέγοντας ότι «η χώρα μας έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας τα τελευταία χρόνια χάρη στο στρατηγικό όραμα του προέδρου μας και έχει κατακτήσει μια ισχυρή θέση στην περιοχή της και στον κόσμο χάρη στις σχέσεις που έχει αναπτύξει με άλλες χώρες.

Η Τουρκία έχει γίνει παγκόσμιος παράγοντας στη Λιβύη, στον Καύκασο, στον πόλεμο Ουκρανίας Ρωσίας και τη δημιουργία του διαδρόμου των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας», σημείωσε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software