Ο Λαγός φέρνει στην ευρωβουλή το θέμα του mr. Bitcoin και την εμπλοκή Σακελλαροπούλου

0
0
0
s2smodern

Ολόκληρη η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Γ. Λαγού

 

Πρωτοφανής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αλεξάντερ Βίννικ από την Ελληνική Δικαιοσύνη

"Ο Αλεξάντερ Βίννικ, γνωστός ως Mr Bitcoin, Ρώσος τεχνικός ιστοσελίδας που ασχολείται με τα bitcoin, συνελήφθη και κρατείται παράνομα στις ελληνικές φυλακές επί 30 μήνες κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος. Καμμία κατηγορία δεν του έχει απαγγελθεί στην Ελλάδα, ενώ μέσα από προσχηματικές διώξεις από ΗΠΑ και Γαλλία, ο Βίννικ που ουδέποτε έχει βρεθεί σε αυτές τις χώρες, βρίσκεται όμηρος στην Ελλάδα της οποίας τα δικαστήρια επί δυόμισι χρόνια επικαλούνται αναρμοδιότητα ώστε να μην αποφασίσουν. Αν και Ρώσος πολίτης, ο Βίννικ δεν πρόκειται να εκδοθεί στη Ρωσία, αλλά στην Γαλλία και στις ΗΠΑ με παράνομο τρόπο. Κατά της έκδοσής του ο Βίννικ έχει ασκήσει έφεση, ενώ έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, ζητώντας την έκδοσή του στη Ρωσία.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχει σωρεία δικαστικών σκανδάλων με άμεση, μάλιστα, εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και της νέας ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου η οποία μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του ΣτΕ.

  1. Ποια η στάση της Επιτροπής απέναντι σε αυτή την κατάφωρη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην άμεση εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας στην Ελληνική Δικαιοσύνη;
  2. Δεν αποτελεί ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αντίληψη ότι για τα αδικήματα που τελούνται μέσω Διαδικτύου ο πολίτης είναι εκτεθειμένος σε χώρες με ακραία ποινική δικαιοσύνη;"

Ρωσία, Γιάννης Λαγός, Σακελλαροπούλου, Αλεξάντερ Βίννικ, Ελληνική Δικαιοσύνη, Mr Bitcoin