ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συμμετοχή στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στον προϋπολογισμό.

Επίσης, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις αναφέροντας ότι η επιτροπή «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το 49ο Συνέδριο της ΠΟΕ/ΟΤΑ για την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

 

«Ταυτόχρονα», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, «υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 1ης του Δεκέμβρη, κηρύσσει στάση εργασίας την ίδια μέρα, 14 του Δεκέμβρη, από τις 10:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 15:00 με προσυγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. ενάντια στον προϋπολογισμό. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «υπάρχει μαζικό κύμα αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την ΠΡΟΝΟΙΑ εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλότατων μισθών».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως σημειώνεται από την ΑΔΕΔΥ, θα γίνει στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός Μετρό Μεταξουργείο) και θα ακολουθήσει πορεία, «ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Τα αιτήματα:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία
Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων
Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17
Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.
24ωρη απεργία από την ΠΟΕ – ΟΤΑ
Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση, πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της ΝΔ και μερίδας αιρετών».

TAGS: