x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιταλία: Δολοφονήθηκε γνωστή κτηματομεσίτρια – Ο αδερφός της είχε απαχθεί και δεν βρέθηκε ποτέ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μυστήριο καλύπτει μέχρι στιγμής τη δολοφονία της γνωστής στην Ιταλία Φιορέντσα Ραντσίλιο, η οποία εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι της, στην οδό Crocefisso 8 στο Μιλάνο. Η γυναίκα είναι γνωστή κτηματομεσίτρια και απόγονος γνωστής οικογένειας, ενώ ο αδερφός της είχε απαχθεί το 1978 και δεν βρέθηκε ποτέ.

Η γυναίκα, 73 ετών, είχε ένα εμφανές τραύμα στο κεφάλι, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία της. Στο ίδιο συγκρότημα της οδού Crocefisso 8 βρίσκονται τα γραφεία των κτηματομεσιτικών εταιρειών Omnium και Palladium, τα οποία διαχειρίζεται η οικογένειά της και που εργάζονταν η ίδια.

 

Σήμερα το πρωί η καθαρίστρια δεν μπορούσε να μπει στο διαμέρισμα, επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Πήγε στα γραφεία των εταιρειών να ρωτήσει αν είχαν δει την Ραντσίλιο και πήρε αρνητική απάντηση. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο θυρωρός, ο οποίος σήμανε συναγερμό στην αστυνομία.

Σε σοκ ο γιος της

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα του 9ου ορόφου, οι καραμπινιέροι βρήκαν το άψυχο σώμα της στο σαλόνι. Ο γιος της, που ζει στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου, βρισκόταν επίσης στο σπίτι εκείνη τη στιγμή. Ο άνδρας φέρεται ότι είχε πάρει ψυχότροπα φάρμακα. Αφού τον άκουσαν οι αστυνομικοί, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.

Στο πολυτελές διαμέρισμα της Ραντσίλιο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κάποια αντικείμενα που είναι συμβατά με τα τραύματα που βρέθηκαν στο κεφάλι της. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι η γυναίκα πέθανε νωρίς το πρωί, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί από τα πορίσματα της νεκροψίας – νεκροτομής. Σύμφωνα με την αστυνομία στο σπίτι δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης ούτε στις πόρτες ούτε σε παράθυρα, ένα στοιχείο που σε συνδυασμό με την πόρτα που ήταν κλειδωμένη από μέσα, υποστηρίζουν ότι υποδηλώνει έντονα το σενάριο της δολοφονίας.

Η απαγωγή του αδερφού της το 1978

Η γυναίκα ήταν πρόεδρος του ιδρύματος «Augusto Rancilio», που πήρε το όνομά του από τον αδελφό της, ο οποίος απήχθη το 1978 στο Cesano Boscone από την Anonima Sequestri, ένας δημοσιογραφικός όρος που περιγράφει τις εγκληματικές ομάδες από τη Σαρδηνία, που έκαναν απαγωγές, επιθέσεις και ένοπλες ληστείες από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1990. Ο 26χρονος δεν βρέθηκε ποτέ. Οι αρχές εκτιμούν ότι τον σκότωσαν οι απαγωγείς του κατά τη διάρκεια προσπάθειας να αποδράσει. Άγνωστο παραμένει, τόσες δεκαετίες αργότερα, τι απέγινε το πτώμα του.

«Δεν έχουμε τίποτα να δηλώσουμε για το τι συνέβη», λέει το ίδρυμα Rancilio, το οποίο εδρεύει στη Villa Arconati, ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή αρχοντικά της μιλανέζικης ενδοχώρας, χτισμένο το 1600, που βρίσκεται στο Bollate.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software