x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ορμπάν: Ακόμα και μόνοι μας δεν θα επιτρέψουμε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ουγγαρία δεν θα επιτρέψει στην ΕΕ να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban, την παραμονή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (14-15 Δεκεμβρίου).
«Ακόμα και εάν η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα στο μπλοκ με αυτήν την θέση, δεν θα επιτρέψουμε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία» υποστήριξε μιλώντας στην ειδησεογραφική πύλη Mardiner ο Orban.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να κάνει ένα τρομερό λάθος, το οποίο πρέπει να σταματήσει.
Ακόμα κι αν οι 26 θέλουν να το κάνουν, και είμαστε μόνο εμείς εναντίον, θα επιμείνουμε» είπε ο Orban, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επιτρέπει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Λόγω του πολέμου, για γεωστρατηγικούς και πολιτικούς λόγους, όλοι θέλουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι λάθος» επισήμανε ο Orban.

Η σύσταση της Κομισιόν

Σημειώνεται πως η Κομισιόν, ήδη από τις 8 Νοεμβρίου, έχει συστήσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία (αλλά και τη Μολδαβία), αναφέροντας πως η ουκρανική πλευρά έχει εκπληρώσει τους απαιτούμενους όρους και προϋποθέσεις.
Παρόλο αυτά την οριστική απόφαση για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Ουκρανία καλούνται να λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.
Δεδομένου όμως ότι για μια τέτοια απόφαση απαιτείται ομοφωνία και των 27 και δεδομένης της άρνησης του Orban, θεωρείται βέβαιο πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία… θα καθυστερήσουν.
Δημοσιεύματα την τοποθετούν κάπου τον Μάρτιο του 2024, Ούγγροι υπουργοί αναβάλλουν τη συζήτηση για μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024, ενώ ο ίδιος ο Orban έχει πει πως αυτό θα μπορούσε να γίνει σε ένα βάθος … 5 με 10 ετών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software