Άρτα: Κραυγή αγωνίας από τους ελαιοπαραγωγούς για το μειωμένο εισόδημα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στήριξη από την Πολιτεία ζητούν οι παραγωγοί ελιάς στην Άρτα, καθώς η ακαρπία είχε ως αποτέλεσμα να μην λάβουν το εισόδημα που ανέμεναν από τις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με υπόμνημά τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πέτα, Κομποτίου, Άνω Πέτρας και άλλων Συλλόγων, μελών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, εξέπεμψαν κραυγή αγωνίας και ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Ψαθά, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί.

Στη διαμαρτυρία τους αναφέρουν πως η φετινή ακαρπία ξεπερνά ακόμη και το 95% ενώ, ταυτόχρονα, το κόστος παραγωγής (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα) έχει αυξηθεί σημαντικά. Το πρόβλημα μετέφερε στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παράλληλα αναφέρεται και στις μειωμένες επιδοτήσεις και για όσους ασχολούνται με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, κάνοντας λόγο για απελπιστική κατάσταση.

Τέλος, σημειώνει πως την ίδια ώρα, από την μεγάλη αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου, κερδισμένοι βγαίνουν οι έμποροι και οι μεσάζοντες, ενώ γίνεται προσπάθεια να φανούν ως υπαίτιοι οι ίδιοι οι αγρότες, με την κυρία Γεροβασίλη να θέτει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

TAGS: