Κωνσταντίνος Φλώρος: «Μόνη λύση για ειρήνη η προς πόλεμο προπαρασκευή»

0
0
0
s2smodern

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην Σχολή Ικάρων στο Τατόι. 

Τόσο ο παραδίδων όσο και ο παραλαμβάνων Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αντίστοιχα, μίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε μια κρίσιμη και τεταμένη περίοδο για τη χώρα μας.

Στις Ημερήσιες Διαταγές τους, οι δύο κορυφαίοι αξιωματικοί μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον καθημερινό τους αγώνα, ενώ, τόσο ο κ. Χριστοδούλου όσο και ο κ. Φλώρος δεν παρέλειψαν να στείλουν ηχηρά μηνύματα προς το καθεστώς Ερντογάν και τον προκλητικό Τούρκο πρόεδρο.

«Αποτελεί αδήριτη ανάγκη και αξιωματική επιταγή η συντήρηση και διατήρηση Ενόπλων Δυνάμεων ισχυρών, αποτελεσματικών, ελπιδοφόρων, επίφοβων για τους επιβουλείς και τελικώς αν απαιτηθεί νικηφόρων», τόνισε στην ομιλία του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η αποτροπή. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές για αυτό. Είναι μία και είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη την σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στρατιωτικά εγχειρίδια, ονομάζεται “προς πόλεμο προπαρασκευή” και είναι η μοναδική οδός για την διαρκή ειρήνη», διεμήνυσε ο κ. Φλώρος απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο νέος επικεφαλής του Στρατεύματος υπογράμμισε πως αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα έχοντας βαθιά γνώση και συναίσθηση των ευθυνών που του ανατέθηκαν. «Υπόσχομαι πως θα καταβάλλω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου προκειμένω να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε και να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που γεννά και επιφέρει αυτή η επιλογή».

Ο κ. Φλώρος σημείωσε πως παρόλο που διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, με πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες προκλήσεις, η Ελλάδα αποτελεί, κατά γενική ομολογία, όαση ασφαλείας, νησίδα σταθερότητας και ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής ειρήνης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, όπως είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ, παίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και έτσι είναι «αδήριτη ανάγκη η συντήρηση και η διατήρηση δυνατών και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Στην τελετή χοροστάτησαν ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών, ως εκπρόσωπος του μακαριότατου και ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ενώ παρέστησαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες ξένων κρατών, αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών.

Ένοπλες δυνάμεις ,, Ερντογάν, Κωνσταντίνος Φλώρος, Σχολή Ικάρων , Τατόι., Χρήστος Χριστοδούλου, Εθνική Άμυναe-genius.gr ...intelligent web software