Δεν τη γλιτώνει κανείς… στην Ουκρανία – Στα χακί οι 45άρηδες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την πρόθεση του να στρατολογήσει και άντρες άνω των 45 ετών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ουκρανικός στρατός να αναγκαστεί να καταφύγει σε ανταρτοπόλεμο λόγω της μείωσης της δυτικής βοήθειας.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του περιοδικού Time που ανέφερε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, επικαλούμενο έναν βοηθό του Zelensky, πως οι τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων είναι τόσο άδειες που τα στρατολογικά γραφεία αναγκάζονται να στρατολογήσουν πλέον και άτομα με μέση ηλικία τα 43 έτη.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Zelensky σε αντίθεση με την προηγούμενη εμφάνιση του στο Κογκρέσο όπου είχε γίνει δεκτός με πλήθος χειροκροτημάτων, αυτήν την φορά βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πιο ψυχρή υποδοχή, έχοντας συζητήσεις με τους Αμερικάνους βουλευτές και γερουσιαστές κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα ο Zelensky φέρεται να είπε στους Αμερικάνους συνομιλητές του πως θα αναγκαστεί να στρατολογήσει άντρες άνω των 45 ετών και ότι είναι πολύ πιθανό να καταφύγει σε ανταρτοπόλεμο, καθώς η βοήθεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

TAGS: