ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κρατήρας άνοιξε από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κτίριο όπου στεγάζονται καταστήματα και γραφεία, στο κέντρο του Πειραιά.

Το σημείο ακόμη και ώρες μετά θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Σημειώνεται πως έχουν εντοπιστεί μεταλλικά αντικείμενα, αλλά και γυαλιά από τζαμαρίες, προσόψεις καταστημάτων σε απόσταση αρκετών δεκάδων μέτρων, ενώ το ωστικό κύμα έφτασε έχει προκαλέσει ζημιές σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων σε σπίτια και καταστήματα.

Ένας άστεγος ο οποίος την ώρα της έκρηξης βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Υπενθυμίζεται πως περίπου στη 01:15 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος σημειώθηκε η σφοδρότατη έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή. Άγνωστοι προσέγγισαν την είσοδο κτιρίου στο οποίο στεγάζονται διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα λιανεμπορίου, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία, δικηγορικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις.

Τοποθέτησαν ισχυρότατη βόμβα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένο πιθανότατα σε κάποιο μεταλλικό δοχείο, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και βραδύκαυστο φιτίλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να πυροδοτηθεί οργανισμό ο μηχανισμός.

Στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) περισυνέλεξαν υπολείμματα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες.

TAGS: