x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Διπλή ανατροπή με το επίδομα ανεργίας – Δείτε τις αλλαγές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε κατάργηση του επιδόματος των 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους και ενσωμάτωσή του στο τακτικό επίδομα ΟΑΕΔ, το οποίο θα αυξηθεί και θα δίνεται πέραν των 12 μηνών προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το επίδομα ανεργίας να παρέχεται έως 18 μήνες λαμβάνοντας οι δικαιούχοι και ποσό που θα υπερβαίνει τα 200 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τα χρόνια που είχαν απασχοληθεί πριν μείνουν άνεργοι.

Με άλλα λόγια, όσα περισσότερα χρόνια έχει διανύσει ο άνεργος στην αγορά εργασίας τόσο υψηλότερο θα είναι το επίδομα που θα λάβει.

Παράλληλα, διατηρείται και η στήριξη για όσους εργάζονται έως 3 ημέρες την εβδομάδα. Με τη νέα διάταξη που προβλέπεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι άνεργοι δεν χάνουν το επίδομα ανεργίας αν δουλέψουν κάποια ημερομίσθια. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μίας ημέρας, να εργάζονται χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας, υπό την προϋπόθεση ότι η απασχόληση αυτή δεν υπερβαίνει σωρευτικά τις τρεις ημέρες εβδομαδιαίως και τις δώδεκα ημέρες μηνιαίως.

Στην περίπτωση που η εργασία υπερβαίνει αυτό το όριο, το επίδομα ανεργίας μειώνεται ανάλογα με τις ημέρες απασχόλησης.

Αναλυτικά από τα ρυθμιζόμενα μέτρα κερδίζουν:

Επιδοτούμενοι άνεργοι με σποραδική απασχόληση: Δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μίας ημέρας να εργάζονται χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας.
Απασχόληση συνταξιούχων αναπηρίας: Από την 1η Ιανουαρίου 2024 θεσπίζεται για πρώτη φορά ενιαίος κανόνας για την απασχόληση των συνταξιούχων αναπηρίας.
Σύνταξη σε ορφανά τέκνα: Ενοποιούνται οι κανόνες και οι προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης θανάτου στα δικαιόδοχα τέκνα.
Επέκταση της σύνταξης σε ορφανά τέκνα με αναπηρία σε δημόσιο και ΝΑΤ: Επεκτείνεται στο Δημόσιο και στο πρώην ΝΑΤ η εφαρμογή της ειδικής ρύθμισης που προβλέπει ότι τα αμφοτεροπλεύρως ορφανά τέκνα με βαριά αναπηρία λαμβάνουν το 100% της σύνταξης των γονέων τους.
Αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας: Δίνεται η δυνατότητα για τυχόν παραβάσεις για υποδηλωμένη εργασία και στα ΠΕΚΑ του ΕΦΚΑ,
Ασφάλιση των φοιτητών κατά την πρακτική άσκηση: Καθίστανται ανεμπόδιστη η ασφαλιστική κάλυψη των φοιτητών για τον κίνδυνο ατυχημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software