Κρήτη: «Σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλό της από την ανοξαιμία» – Αγωνία για τη 17χρονη μαθήτρια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 17χρονης μαθήτριας, η οποία υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ, την Κυριακή το πρωί ενώ βρισκόταν εκδρομή με το σχολείο της στην Κρήτη.

Η κατάσταση της ανήλικης, η οποία κατανάλωσε βούτυρο, ούσα αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, παραμένει κρίσιμη, με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι το μέγεθος της βλάβης που υπέστη ο εγκέφαλός της θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στη «Νέα Κρήτη», ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης, επεσήμανε ότι οι ζωτικές λειτουργίες της μαθήτριας είναι σταθεροποιημένες.

«Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία και κλινικά και από την απεικόνιση ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή» επισημαίνει.

Με αφορμή την περίπτωση της 17χρονης, ο κ. Κιούλπαλης απευθύνει έκκληση σε όσους έχουν «κάποια αλλεργία και δουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά – και – μετά τη χορήγηση αδρεναλίνης, με το πού θα νιώσουν αδιαθεσία, να ειδοποιούν άμεσα το ΕΚΑΒ».

TAGS: