x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη και χάπια ecstasy – Πάνω από 800.000 τα κέρδη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συμμορία η οποία καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη, αλλά και χάπια ecstasy σε περιοχές της Αττικής ξεσκέπασε η αστυνομία. Ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ τα κέρδη.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έγινε 8 και 9 Δεκεμβρίου σε περιοχές της Αττικής με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου με αποτέλεσμα τη σύλληψη 7 ατόμων, από τα οποία 5 μέλη της οργάνωσης, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η αστυνομία αξιοποίησε πληροφορίες για την ύπαρξη του κυκλώματος και παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής είχαν φτιάξει σε σπίτι εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και άλλους χώρους με σκοπό την επεξεργασία και αποθήκευση ναρκωτικών, ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν.

Ενας 31χρονος λειτουργούσε ως αρχηγός της οργάνωσης και είχε μοιράσει ρόλους στους υπόλοιπους. Ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση της οργάνωσης, για την στρατολόγηση των μελών και για το πώς θα πουλούσαν τα ναρκωτικά.

Από την άλλη ένας 37χρονος, ο οποίος γνώριζε από γεωπονία, ήταν υπεύθυνος για την καλλιέργεια της κάνναβης.

Επίσης δύο ακόμη άτομα, ένας 33χρονος και 34χρονος που έμεναν σε μονοκατοικία είχαν διπλό ρόλο, του εργάτη – καλλιεργητή καθώς και φύλακα του χώρου. Παράλληλα με την καθοδήγηση του 37χρονου συνέβαλλαν στην καλλιέργεια, ανεφοδιασμό και συγκομιδή της φυτείας.

Στη συμμορία συμμετείχε και μια 57χρονη, η οποία είχε αναλάβει την αποθήκευση και διαχείριση των χρηματικών ποσών που προέρχονταν από την παράνομη δράση της οργάνωσης.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας σε σπίτια και σε χώρους που αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε Πόρτο Ράφτη, Καπανδρίτι, Νίκαια, Αχαρνές και Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 87 κιλών και 674 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη βάρους 21 κιλών και 85 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 313.935- ευρώ, αυτόματο πολεμικό τουφέκι υποπολυβόλο και 3 πιστόλια, 5 γεμιστήρες διαφόρων όπλων, 512 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,-2.752 δισκία ECSTASY, 125 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από 70 έως 120 εκατοστά του μέτρου, τρίμματα κάνναβης βάρους 640 γραμμαρίων, φύλλα κάνναβης βάρους 120 γραμμαρίων, αποξηραμένα μανιτάρια βάρους 277 γραμμαρίων, έλαιο κάνναβης βάρους 1.320 γραμμαρίων, φακελάκια- φιαλίδια- συσκευασίες σπόρων κάνναβης, σκόνη επεξεργασμένης κάνναβης βάρους 1.000- γραμμαρίων, 6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

14 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, άγνωστη ουσία βάρους 360 γραμμαρίων, ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης χαρτονομισμάτων, συσκευές – μονάδες καταγραφής – αποθήκευσης εικόνας, κάμερες ασφαλείας, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, φορητές συσκευές (πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων), φορητές κάρτες μνήμης και φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων,, αποδείξεις καταθέσεων χρηματικών ποσών και αποκόμματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, δελτία αποστολής προϊόντων υδροπονικής καλλιέργειας,, έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις τρόπων καλλιέργειας φυτών κάνναβης και ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά, κλειδιά θυρών οικιών και χώρων αποθήκευσης.

Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πλήρη εξοπλισμό εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (μετασχηματιστές, μοτέρ επεξεργασίας, λάμπες φωτισμού, μηχανισμός ποτίσματος, αντλίες-δεξαμενές νερού, σύστημα εξαερισμού, συσκευές πίεσης αέρα, αφυγραντήρες, φίλτρα νερού, μετρητές-σακούλες ρυθμιστή ph, πρέσα, μεταλλικά δοχεία καθαρισμού, δοχεία με οινόπνευμα, γλάστρες, βάση αλουμινίου, συσκευασίες λιπασμάτων, σακούλες αλουμινίου, μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, θερμόμετρα, λάστιχα ποτίσματος, βάση στήριξης κ.α.).

Το κέρδος που αποκόμισε η συμμορία από τη διακίνηση των ναρκωτικών ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software