x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οπαδική βία: Ανοίγουν όλοι οι φάκελοι των χούλιγκανς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αποφασισμένη να ξαναπιάσει το νήμα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας από την αρχή, εμφανίζεται η κυβέρνηση με τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης να προαναγγέλλουν τη διεύρυνση των εισαγγελικών ερευνών και με παλαιότερες υποθέσεις…

Βούληση της κυβέρνησης είναι να διερευνηθεί η σύνδεση του χουλιγκανισμού και με το οργανωμένο έγκλημα. «Θα ζητήσουμε από την εισαγγελέα να εξεταστεί η διασύνδεση του χουλιγκανισμού και με άλλες με παράνομες δραστηριότητες και επανέλεγχο σειράς περιστατικών» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Γιάννης Οικονόμου την ίδια ώρα που άλλες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι κρατικοί μηχανισμοί θα κινηθούν πλέον όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής άρχισε να ξετυλίγεται από το 2013, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας είχε αποστείλει αναφορά στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με την επίσημανση ότι οι ενέργειες των μελών του συγκεκριμένου κόμματος παρέπεμπαν σε λειτουργία εγκληματικής Οργάνωσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα κατα της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έχουμε κάνει πράγματα στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αλλά οφείλουμε να προσαρμόσουμε τη δράση μας για την αντιμετώπιση της αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Όσον αφορά τον ρόλο που θα έχει η ΕΛ.ΑΣ. στα γήπεδα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως «χρειάζεται να σταθμίζουμε το ρόλο και τον τρόπο ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει καλύτερα τη δουλειά της». Όπως είπε ο κ. Οικονόμου «υπάρχει μια αδυναμία ελέγχου ταυτοπροσωπίας στην έκδοση εισιτηρίων και ένα πρόβλημα στη λειτουργία των καμερών στα γήπεδα. Αυτά τα προβλήματα πρέπει και θα λυθούν, ώστε κανείς που δημιουργεί ζητήματα να μην μπορεί να ξεφύγει”, ενώ συμπλήρωσε πως εάν στο τέλος τπυ διμήνου δεν έχουν πληρωθεί οι απαραίτητες συνθήκες, τότε θα επανεξεταστεί το πλαίσιο.

Τέλος όσον αφορά την εξέλιξη των ερευνών για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη και για την πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα».

Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι μόνο η αρχή

Τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού σε επεισόδια στου Ρέντη κλήθηκε να σχολιάσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Όλες οι προσπάθειες που έιχαν γίνει παλαιότερα δεν είχαν αποδόσει για να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο. (…) Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι είναι «τεράστιες οι ευθύνες των ιδιοκτητών των ομάδων».

Ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε, μεταξύ αλλων πως «είναι συντεταγμένοι στρατιωτικοί στρατοί. (…) Πρέπει να ενωποιηθεί η έρευνα στο χώρο του αθλητισμού, να διερευνηθούν οι διασυνδέσεις. (…) Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

«Κινούνται παράλληλα η εφαρμογή των μέτρων και η δικαστική έρευνα» διευκρίνισε στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώ υπογράμμισε ότι «η τοξικότητα δημιουργείται από δηλώσεις παραγόντων».

«Όσο προσπαθούν κάποιοι να ελέγξουν ΕΠΟ και διαιτησία τα πράγματα θα οδηγούν στη βία» είπε ακόμη και επεσήμανε ότι «οι ομάδες είναι διαχρονικές ιδέες ενώ οι ιδιοκτήτες προσωρινοί».

Κλείνοντας, έκανε έκκληση να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους. «Η δικαιοσύνη αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ας κάνουν κι αυτοί που πρέπει τη δική τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software