Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Κάλεσμα για μαζικές αγωγές - «Απαγωγή, ομηρία και βασανιστήρια κατά των οπαδών μας»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου, Δημήτρης Νάκος, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις και αποφάσεις της αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης (07/12).

 

Για βασανιστήρια των οπαδών που προσήχθησαν μετά τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη, έκανε λόγο ο Δημήτρης Νάκος, ο οποίος κάλεσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού που ταλαιπωρήθηκαν αναίτια, να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο, προκειμένου να προχωρήσουν σε μαζικές αγωγές για την αντιμετώπιση που είχαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως είπε: «Τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδό μας. Κατά την διάρκεια του πρώτου σετ, πενήντα μπαχαλάκηδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή και δεν γνωρίζουμε ως διοίκηση του Ολυμπιακού αν κάποιοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο μετά την επίθεση. Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν είδαν αυτούς του πενήντα μπαχαλάκηδες. Υπήρχε εστία φωτιάς εντός του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει πυροσβεστική. Όταν αναφέραμε σε αξιωματικό της αστυνομίας ότι έχει πιάσει φωτιά μας είπαν δεν μας ενδιαφέρει, να καείτε ζωντανοί».

 

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Νάκος ανέφερε: «Υπάρχει δήλωση του κυρίου Μπαλάσκα ότι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού έφυγαν από το γήπεδο με φόρμες της ομάδας, που πήραν από τα αποδυτήρια. Κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι ή είναι αδαής, ή δεν τον ενημέρωσαν σωστά. Έγιναν νέες συλλήψεις, η αστυνομία έκανε την δουλειά της και βρήκε τον δράστη. Η αστυνομία δεν βρήκε τον δράστη από το φιάσκο να συλλάβει 424 άτομα. Μια συγνώμη από τους αξιωματικούς της αστυνομίας δεν έχουμε ακούσει. Μιλάμε για απαγωγή, για ομηρία, για βασανιστήρια κατά των οπαδών μας».

Ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού και έγκριτος νομικός κάλεσε τους φίλους του Ολυμπιακού πουη ταλαιπωρήθηκαν από τον… υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών δυνάμεων, να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο, ώστε να συστρατευθούν και να προχωρήσουν σε μαζικές αγωγές.

TAGS: