x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελαιόλαδο: Σε απόγνωση οι παραγωγοί – Φέτος δεν θα έχουν λάδι ούτε για το φαγητό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η τιμή στο ελαιόλαδο συνεχίζει να ανεβαίνει, με τους παραγωγούς στην Κρήτη, να ζητούν οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση. Κάνουν λόγο για την πιο δύσκολη χρονιά που θυμούνται.

Το ελαιόλαδο πωλείται ακριβότερα από ποτέ στη χώρα και οι εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά, προκαλούν φόβους για συνέχιση των αυξήσεων. Παραγωγοί στην Κρήτη εμφανίζονται απελπισμένοι. Όπως λένε τα αποθέματα είναι λιγότερα από ποτέ και η οικονομική ζημιά για τους ίδιους τεράστια. Τα μεροκάματα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ομαλοποίηση δεν φαίνεται για την ώρα στον ορίζοντα.

Ούτε λάδι για το φαγητό δε θα έχουν φέτος οι παραγωγοί

Το αίτημα να λάβουν αποζημιώσεις ως στήριξη για την απροσδόκητα άσχημη χρονιά, ζήτησαν το πρωί ελαιοκαλλιεργητές στην Κρήτη, που διευκρίνισαν ότι μετά τις τεράστιες μειώσεις στις προκαταβολές των ενισχύσεων, το μόνο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να μην εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, είναι μια απόφαση στήριξης από την πολιτεία, για την ακαρπία που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, όπως υποστηρίζουν.

Ούτε για οικογενειακή κατανάλωση δεν θα φτάσει η φετινή σοδειά στο ελαιόλαδο, λένε παραγωγοί που δηλώνουν απεγνωσμένοι. Όπως τονίζουν αν με κάποιο τρόπο δεν στηριχθούν, αντίστοιχη πορεία θα έχει το ελαιόλαδο και την επόμενη χρονιά, αφού με δεδομένη την ανομβρία και την έλλειψη υποδομών όπως φράγματα, το να συντηρήσουν τα ελαιόδεντρά τους και να τα κρατήσουν ζωντανά, σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, την οποία περιγράφουν ως ήδη άδεια.

Ελαιοκαλλιεργητές απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης, ζήτησαν να κινηθούν διαδικασίες αποζημίωσης, για μια χρονιά της οποίας οι απώλειες, μοιάζουν πρωτόγνωρες και πάντως αδύνατον να καλυφθούν με φόντο και τις περικοπές στις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό που ζητούν είναι οικονομική στήριξη της τάξης των 200 ευρώ ανά στρέμμα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software