Στο σημείο χωρίς επιστροφή η Γάζα – ΟΗΕ: Μαύρη σελίδα για τη διεθνή κοινότητα το μακελειό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

“Φτάνουμε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή στη Γάζα, όπου η κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου σημαδεύει τη συλλογική μας συνείδηση”, προειδοποιεί η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA.

Ο γενικός επίτροπος Philippe Lazzarini ζήτησε περισσότερη χρηματοδότηση, προσθέτοντας:

Τα κράτη πρέπει να βρουν την πολιτική βούληση για να τερματίσουν αυτή την τραγωδία. Αν δεν δράσουμε τώρα και δεν σταματήσουμε το μακελειό, θα αμαυρώσουμε για πάντα την αξιοπιστία μας ως εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας και θα τροφοδοτήσουμε ατελείωτους κύκλους βίας που τελικά θα μας καταπιούν όλους.
Ο οργανισμός αναφέρει ότι 133 εργαζόμενοί του έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ “129 περιστατικά που έπληξαν εγκαταστάσεις της UNRWA έχουν αναφερθεί από την αρχή του πολέμου, με ορισμένες εγκαταστάσεις να έχουν χτυπηθεί πολλές φορές”. Προσθέτει ότι “34 εγκαταστάσεις της UNRWA επλήγησαν άμεσα και 57 εγκαταστάσεις υπέστησαν παράπλευρες απώλειες. Η UNRWA έλαβε επίσης αναφορές για στρατιωτική χρήση των εγκαταστάσεών της σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις”.

Σχεδόν 2 εκατ. Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί

Η οργάνωση αναφέρει ότι μέχρι και 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι, όπως λέει, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 85% του πληθυσμού της Λωρίδας, έχουν εκτοπιστεί – πολλοί από αυτούς πολλές φορές.
Στις 6 Δεκεμβρίου, σχεδόν 1,2 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένοι (IDPs) είχαν καταφύγει σε 151 εγκαταστάσεις της UNRWA και στις πέντε επαρχίες της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων περιοχών και της πόλης της Γάζας. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εσωτερικά εκτοπισμένοι φιλοξενούνταν σε 94 εγκαταστάσεις στις περιοχές Middle, Khan Younis και Rafah.

TAGS: