ΗΡΘΕ, ΠΗΡΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από 1.30 ώρα επίσκεψης και συναντήσεων στην τουρκική πρεσβεία, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του για να μεταβεί στο “Ελ. Βενιζέλος” για να επιστρέψει στην Τουρκία.

Πρώτα βέβαια, έδειξε το καλό του πρόσωπο μπροστά στις κάμερες στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και πως να μην το κάνει όταν του δίνουμε απλόχερα αυτά που θέλει. Οι δύο άνδρες υπέγραψαν την διακήρυξη φιλίας, που ουσιαστικά βγάζει “νικητή” τον Ερντογάν. Και αυτό γιατί η Διακήρυξη προτρέπει σε αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν το καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και κάνει ειδική μνεία στις αξίες και τις αρχές του ΟΗΕ, ενώ θα περιλαμβάνει ανταλλαγή επισκέψεων σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελλάδα παραιτείται από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα 12 ναυτικά μίλια και μένει στα 6 ναυτικά μίλια, όπως είπε και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

Παράλληλα συμφώνησε να μην διεξάγει ασκήσεις και αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών μεταξύ 6 και 10 ν.μ. κάτι που σημαίνει πως αποδέχεται εν τη πράξει, πως τα χωρικά της ύδατα και ο εναέριος χώρος της θα οριοθετούνται όπως ακριβώς επιθυμεί η Άγκυρα.

Επίσης, συνεχίζεται η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, όπως έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες

TAGS: