Δραματική έκκληση ΟΗΕ: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει – Σκηνές αποκάλυψης στη νότια Γάζα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στη νότια Γάζα ήταν εξίσου καταστροφική με αυτήν στη βόρεια, δημιουργώντας συνθήκες αποκάλυψης και τερματίζοντας κάθε δυνατότητα ουσιαστικών ανθρωπιστικών επιχειρήσεων, τόνισε ο επικεφαλής αξιωματούχος του ΟΗΕ για την παροχή βοήθειας.
Ο Martin Griffiths, ο συντονιστής έκτακτης βοήθειας του ΟΗΕ, δήλωσε ότι μιλούσε εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας βοήθειας, λέγοντας ότι η συνεχιζόμενη επίθεση έχει στερήσει από τους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις κάθε σημαντικό μέσο για να βοηθήσουν τα 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα, εκτός από το να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό των μαχών.
Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εισέβαλε στην κύρια πόλη της νότιας Γάζας κατά την πιο έντονη ημέρα μάχης μέχρι στιγμής και τα νοσοκομεία αγωνίζονταν να αντιμετωπίσουν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες Παλαιστίνιους.

«Φτάνει πια»

“Αυτό που λέμε σήμερα είναι: φτάνει πια. Πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε ο Griffiths σε συνέντευξή του στον Guardian, προσθέτοντας ότι η μικρή ποσότητα βοήθειας που επιτρέπεται στη Γάζα δεν μπορεί πλέον να διανεμηθεί, καθώς η ισραηλινή χερσαία επίθεση είχε επεκταθεί στη νότια Γάζα και στην πόλη Χαν Γιουνίς, τερματίζοντας ουσιαστικά την ανθρωπιστική επιχείρηση.
“Δεν είναι πραγματικά μια στατιστικά σημαντική επιχείρηση πλέον”, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις.
«Είναι κάτι σαν επίθεμα σε μια πληγή και δεν κάνει τη δουλειά, και θα ήταν ψευδαίσθηση για τον κόσμο να πιστεύει ότι οι άνθρωποι στη Γάζα μπορούν να βοηθηθούν από την ανθρωπιστική επιχείρηση υπό αυτές τις συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS: