x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Κλείδωσε» η αύξηση του κατώτατου μισθού

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η αύξηση που ανακοινώθηκε για τον κατώτατο μισθό, και η οποία θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2024, θα κυμανθεί γύρω στο 5%, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες.

Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο του αναμενόμενου και οφείλεται στην επενδυτική βαθμίδα που απέκτησε η χώρα μας και δίνει «αέρα» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς και στη μείωση της ανεργίας.

Ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα επίπεδα των 820 ευρώ με 830 ευρώ από τα 780 ευρώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή

Επίσης, το ξεπάγωμα των τριετιών από 1η Ιανουαρίου 2024 θα φέρουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα έως και 30%.

Παραδείγματα
Όσοι εργαζόμενοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό ή ημερομίσθιο, ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας, που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα, πριν από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 και μετά την 1η Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο οι υπάλληλοι, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, θα λαμβάνουν το ποσοστό αύξησης του 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες, δηλαδή συνολικά, ποσοστό 30% για προϋπηρεσία εννέα ετών και άνω.

Οι εργατοτεχνίτες, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, θα λαμβάνουν προσαύξηση 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες, δηλαδή συνολικά, 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software