Μνημείο Αθανάτων!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ». Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Προέδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και φυσικά οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη των Ανωτάτων Συμβουλίων και το προσωπικό που υπηρετεί στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».

Η εκδήλωση περιλάμβανε την κοπή κορδέλας και την αφή της Φλόγας του Μνημείου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ κατά την διάρκειά της χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Απομονώσαμε τα κυριότερα σημεία του χαιρετισμού του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Η κατασκευή του Μνημείου υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του, και αποτελεί την ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους, που προσέφεραν τη ζωή τους στην Πατρίδα, που έδωσαν τα πάντα αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία της, την Ανεξαρτησία της, την απελευθέρωσή της, την αξιοπρέπεια και την Τιμή της.

Δήλωσε πολύ ευτυχής και υπερήφανος που θα αποτελεί το μοναδικό Μνημείο που θα έχει χαραγμένα τα ονόματα των 121.692 υπέρ Πατρίδος Πεσόντων στα πεδία των μαχών, τα οποία θα κοσμούν εφεξής τις περίοπτες επιτύμβιες στήλες του Μνημείου, αποτελώντας αιώνια υπενθύμιση της ιερής και ένδοξης παρακαταθήκης που κληροδότησαν με τις ηρωικές τους πράξεις στις επόμενες γενιές.

Ο βωμός αποτελεί το κύριο μέρος του Μνημείου, στον οποίο θα καίει άσβεστη η αιώνια φλόγα και θα θυμίζει το άσβεστο πάθος των Αθανάτων του Έθνους, για την Ελευθερία και την Τιμή της Πατρίδος, που τους έκανε να δώσουν τη ζωή τους γι’ αυτήν και θα αποτελεί έμπνευση στην εκπλήρωση της αποστολής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόνισε ότι η θέση του Μνημείου επιλέχτηκε στην κεντρική είσοδο του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ», ώστε να αποτελεί χώρο απόδοσης τιμών, όπου θα αποτίεται ο οφειλόμενος φόρος τιμής κάθε μέρα, σε κάθε γιορτή, σε κάθε επέτειο, σε κάθε εκδήλωση και σε κάθε επίσκεψη επίσημων προσκεκλημένων του ΓΕΕΘΑ, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά θα υπάρχει πολύ σύντομα η δυνατότητα, όπως είναι ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ, να καταστεί επισκέψιμος χώρος στο ευρύ κοινό, σε σχολεία, σχολές, συλλόγους κλπ.

Ευχαρίστησε θερμά την κ. Αθηνά Τσούνη καθώς η ανέγερση του έργου πραγματοποιήθηκε χάρις στην ευγενική χειρονομία της να διαθέσει το σημαντικό χρηματικό ποσό που αρχικά διατέθηκε για άλλο σκοπό, από τον εκλιπόντα πατέρα της Υποστράτηγο Επί Τιμή Ιάκωβο Τσούνη όταν ήταν ακόμα εν ζωή, συγκεκριμένα για την βελτίωση και εκ βάθρων ανακαίνιση του γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Η κυρία Τσούνη συμφώνησε στην πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ να δοθεί το χρηματικό ποσό για την ανέγερση αυτού του Μνημείου Αθανάτων του Έθνους. Επίσης ευχαρίστησε θερμά και τον όμιλο FHL Ηλίας Κυριακίδης για την σημαντική χορηγία και συμβολή στον καλλωπισμό του Μνημείου.

Συνεχάρην το σύνολο του προσωπικού που συνέβαλε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην περάτωση της κατασκευής του Μνημείου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ολοκλήρωσε την ομιλία του κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ ενώπιον των 121.692 Πεσόντων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τους διαχρονικούς αγώνες του Έθνους που έδωσαν την ζωή τους για την Ελλάδα.

6

5

1

3

 

 

TAGS: