x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Χατζηδάκης λέει ότι δεν μειώνει τους φόρους γιατί «φρεγάτες και αεροπλάνα κοστίζουν»!!!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Όταν η πτώχευση της χώρας ανακοινώθηκε και τύπικα ,πολλοί έσπευσαν να την «χρεώσουν» αποκλειστικά στα εξοπλσιτικά προγράμματα που είχαν γίνει με αλόγιστο είναι η αλήθεια τρόπο την εποχή των κυβερνήσεων Σημίτη. Τα εξοπλιστικά είχαν βάλει ένα «λιθαράκι» αλλά όχι δεν πτώχευσαν αυτά τη χώρα. Τουλάχιστον γι΄  αυτό υπήρχε λογαριασμός και κάποιοι πήγαν και φυλακή.

Για τα δημόσια έργα και το κόστος των Ολυμπιακών κουβέντα…

Τώρα ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει με το ίδιο θράσος ότι δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωση στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα για τους εξής λόγους:

«Όλα αυτά τα καταλαβαίνω, αλλά θα παρακαλούσα μα γίνει κατανοητό ότι κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινάει την προσπάθειά του με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια που δεν τα έχουν οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτον η εξυπηρέτηση του χρέους που παρά τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και παρά τη μείωσή του ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει μεγάλο.

Το δεύτερο είναι οι αμυντικές δαπάνες. Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν (σ.σ. τα χρήματα).

Το τρίτο έχει να κάνει με τις συντάξεις. Δίνουμε 31 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις., Τα μισά από αυτά είναι από τους φορολογούμενους, από τους φόρους. Αν πάμε και μειώσουμε τον ΦΠΑ αλόγιστα, στο τέλος δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε βασικές ανάγκες».

Οι φρεγάτες που αγοράστηκαν χωρίς το βασικό οπλικό σύστημα για το οποίο τις θέλαμε και τα αεροπλάνα -εννοεί τα Rafale- δεν είναι ο λόγος που δεν μειώνει τους φόρους ο κ.Χατζηδάκης και ο κ.Μητσοτάκης. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν τους μειώνουν επειδή αυτά ακριβώς τα λεφτά που παίρνουν από τις τσέπες μας ,μετά τα κάνουν…pass και εμφανίζονται και ως…ασκούντες κοινωνική πολιτική!Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν μειώνει τους φόρους κι όχι οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα, αγορές που όπως φαίνεται τις χρησιμοποίησαν κι αυτές ως προεκλογικά πυροτεχνήματα. Ο…επανεξοπλισμός της χώρας έχει πάει περίπατο και ετοιμάζονται να μετατρέψουν την χώρα σε χωματερή αμερικανικών οπλικών συστημάτων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software