Ο Μάκης Βορίδης Πρωθυπουργός!

0
0
0
s2smodern

του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, συνήθιζαν να λένε οι σοφοί πρόγονοί μας, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν τα «παιχνίδια» της μοίρας και την ειμαρμένη! Πόσο δίκιο είχαν! Για προσέξτε παρακαλώ: Τον Οκτώβριο του 1981 ο Κώστας Σημίτης ανέλαβε υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Παρέμεινε στο υπουργείο μέχρι τον Ιούλιο του 1985. Τον Ιανουάριο του 1996 ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας και παρέμεινε σε αυτή μέχρι τον Μάρτιο του 2004. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, όμως το γεγονός φρόντισε να μας το θυμίσει την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Σπήλιος Λιβανός.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την διάρκεια επίκαιρης επερώτησης για τα αγροτικά ζητήματα και απευθυνόμενος προς τον Μάκη Βορίδη (θυμίζω ότι ήταν και οι δυο βουλευτές στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη!) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «του πέφτει στενό το κοστούμι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης». Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Σπήλιου Λιβανού.

Το «γαλάζιο» στέλεχος όχι μόνο αναγνώρισε ηγετικές ικανότητες στον Μάκη Βορίδη αλλά τον συνέκρινε και με τον Κώστα Σημίτη που «ξεκίνησε από υπουργός Γεωργίας και μετά έγινε πρωθυπουργός».

Ο Σπήλιος Λιβανός με τη δήλωσή του όχι μόνο αναβάθμισε τον υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά τον έχρισε και μελλοντικό πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι αρχικά όλοι εκτιμούσαν πως η επιλογή Μητσοτάκη να τοποθετήσει τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν πράξη… υποβάθμισης. Σας το είπα, όμως, στην αρχή: Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και ο Βορίδης έχει δείξει ότι και μπορεί να περιμένει και μπορεί να… πρωθυπουργεύει!

Δηλώσεις, Πρωθυπουργός, Βορίδηςe-genius.gr ...intelligent web software