x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

«Η αστυνομία μόλις συνέλαβε με γενναιότητα τον δράστη που επιτέθηκε σε περαστικούς στο Παρίσι, πέριξ της Κε ντε Γκρενέλ. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού. Παράκληση να αποφύγετε την περιοχή», έγραψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

 

Ο δράστης σκότωσε με μαχαίρι έναν Γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε με σφυρί δύο περαστικούς στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού. Κατά την επίθεση φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. Ο Ζεράλντ Νταρμανέν γνωστοποίησε αργότερα ότι ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι ο δράστης είναι 26χρονος με γαλλική υπηκοότητα, εξτρεμιστής μουσουλμάνος που αντιμετώπιζε ψυχιατρικές διαταραχές.

Η επίθεση σε κεντρικό σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας σημειώθηκε λιγότερο από οκτώ μήνες προτού το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εγείρει ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια της διοργάνωσης. Οι αρχές του Παρισιού σχεδιάζουν μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης στον ποταμό Σηκουάνα, η οποία αναμένεται να προσελκύσει έως και 600.000 θεατές.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software