x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα Κυριακή 3/12 τη Λωρίδα της Γάζας για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι φωνές υψηλόβαθμων αμερικανών αξιωματούχων για αυτοσυγκράτηση και προστασία των αμάχων, εν μέσω αδιεξόδου για την αποκατάσταση της εκεχειρίας με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Hamas.
Χτες Σάββατο, 2/12, ο ισραηλινός στρατός έπληξε «πάνω από 400 στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ενώ οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 240 ανθρώπων,
σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Στο στόχαστρο το στρατόπεδο Nusseirat και η νότια Γάζα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα της Κυριακής 3/12 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Nousseirat.
«Τα θύματα διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Al Aouda, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια», μεταδίδει το WAFA.
Τον απολογισμό των θυμάτων στον καταυλισμό Nousseirat επιβεβαιώνει ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.
Το προσκείμενο στη Hamas πρακτορείο Shehab μετέδωσε επίσης εικόνες από νυχτερινούς βομβαρδισμούς που αναφέρει ότι έπληξαν τοποθεσία κοντά στην πόλη Khan Yunes, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και ανέφερε επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στον τομέα της Rafah στο νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, στην οποία έχασαν τη ζώ τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι.
Βάσει του τελευταίου απολογισμού για τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών που επαναλήφθηκαν, επεκτάθηκαν μάλιστα στη νότια Λωρίδα της Γάζας,  το πρωί της Παρασκευής 1/12, τον οποίο έδωσε το Υπουργείο Υγείας της Hamas το Σάββατο 2/12 193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 650 έχουν τραυματιστεί, ενώ περισσότεροι από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τα τούνελ της Hamas στην Jabaliya

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε και κατέστρεψε σήραγγες της Hamas στην πόλη Jabaliya στη Λωρίδα της Γάζας, έγραψε η εφημερίδα Jerusalem Post.
Σύμφωνα με την έκθεση, η υπόγεια υποδομή εντοπίστηκε στην πόλη πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραηλινού Στρατού και της Χαμάς.
Ένα τούνελ βρισκόταν στην αυλή ενός σχολικού συγκροτήματος, αναφέρει η εφημερίδα φωτογραφίζοντας το σχολικό συγκρότημα που λειτυουργούσε ως στρατόποτε προσφύγων του ΟΙΗΕ το οποίο βομβάρδισε δυο φορές προκαλώντας εκατόνβες θυμάτων μεταξύ των αμάχων και ένα άλλο κάτω από το σπίτι ενός υψηλόβαθμου μέλους της Hamas.
Μέσα στα τούνελ ο ισραηλινός ατρατός βρήκε και κατέστρεψε πολλά κομμάτια μαχητικού εξοπλισμού της Hamas, συμπεριλαμβανομένων όπλων, εκρηκτικών, εκτοξευτών και πυρομαχικών, προσθέτει η Jerusalem Post.

Ομοβροντία ρουκετών κατά ισραηλινών πόλεων

Στις επιθέσεις αυτές oι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Hamas και του Ισλαμικού Jihand απάντησαν εξαπολύοντας επιθέσεις με  «ομοβροντία ρουκετών» με στόχο ισραηλινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ.
O ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκαν «πάνω από 250 ρουκέτες» και ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο 2/12, οι πρώτες τέτοιες απώλειες μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων, ενώ ένας πολίτης τραυματίστηκε στο Τελ Αβίβ.
Οι περισσότερες ρουκέτες των Παλαιστινίων πάντως αναχαιτίζονται από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. Οι επιθέσεις της Hamas συνεχίστηκαν τη νύχτα και τα ξημερώματα, με τις σειρήνες να ηχούν κατ επανάληψη στο νότιο Ισραήλ, που μέρος του πάντως κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, έχει εκκενωθεί από τον ισραηλινό στρατό.

Αμερικανική βάση στο Erbil του Ιράκ δέχτηκε επίθεση με drone

Μια αμερικανική στρατιωτική βάση βόρεια της ιρακινής πόλης Ερμπίλ, περίπου 425 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαγδάτη, δέχτηκε επίθεση από drone καμικάζι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath με έδρα το Ντουμπάι νωρίς την Κυριακή.
Οι συνέπειες της επίθεσης είναι άγνωστες προς το παρόν.
Το σιιτικό κίνημα Ισλαμικό Μέτωπο για την Ιρακινή Αντίσταση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
Η ομάδα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συνεχίζει τις επιθέσεις της σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ μετά το τέλος της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το Fox News, συνολικά 74 επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία έχουν καταγραφεί από τις 17 Οκτωβρίου.
Περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία και περίπου 2.500 – στο Ιράκ και γίνονται στόχος μιας σειράς επιθέσεων δεδομένου ότι οι ΗΠΑ παρέχουν στήριξη στο Ισραήλ.
Κατά τις επιθέσεις αυτές έχουν μέχρι στιγμής τραυματίστηκαν σχεδόν 60 Αμερικανοί.
Η Ουάσινγκτον έχει αποδώσει την ευθύνη σε οργανώσεις που συνδέονται με το Ιράν και απαντά συνήθως με αεροπορικές επιδρομές.

Αυξάνονται οι αμερικανικές εκκλήσεις για προστασία των αμάχων

Εν των μεταξύ μια διαφορά διαγράφεται πλέον στην αμερικανική πολιτική, καθώς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης  ή συνδέομενοι με τους Δημοκρατικούς του προέδρου Biden επιμένουν ότι πρέπει να  σταματήσει η σφαγή αμάχων στη Γάζα.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris δήλωσε συγκεκριμένα ότι πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin ότι το Ισραήλ έχει «ηθική ευθύνη» να προστατεύει τους αμάχους.
Μιλώντας στο Ντουμπάι, η Kamala Harris είπε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό και «πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί».
«Ειλικρινά, η κλίμακα του πόνου των πολιτών και οι εικόνες και τα βίντεο που προέρχονται από τη Γάζα είναι καταστροφικές», είπε ο Harris στους δημοσιογράφους.
O Αμερικανός υπουργός Άμυνας Loyd Austin κάλεσε το Ισραήλ να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστίνιους, καθώς η προστασία των αμάχων είναι προϋπόθεση — δήλωσε — «για μια νίκη επί του πεδίου κατά της Hamas».
Ο πρώην στρατηγός, ο οποίος πολέμησε κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και ηγήθηκε της μάχης κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εξήγησε ότι κράτησε ένα ή δύο πράγματα για τη μάχη μέσα σε πόλεις, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Φόρουμ για την Εθνική Άμυνα του Ινστιτούτου Ρίγκαν, στην Καλιφόρνια.
Το δίδαγμα που πρέπει να πάρει κανείς δεν είναι ότι έχει σίγουρη τη νίκη σε έναν πόλεμο στον αστικό ιστό, αν προστατεύει τους αμάχους. Το μάθημα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να κερδίσει έναν πόλεμο στην πόλη παρά μόνο αν προστατεύει τους αμάχους, τόνισε.
Σε αυτό το είδος μάχης, το κέντρο βάρους είναι ο άμαχος πληθυσμός. Και αν τον σπρώξετε στην αγκαλιά του εχθρού, αντικαθιστάτε μια τακτική νίκη με μια στρατηγική ήττα, πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι όπως η Χαμάς, το Ισλαμικό Κράτος ήταν βαθιά ριζωμένο σε αστικές περιοχές.

Ο Abbas ζητά από το Διεθνές Δικαστήριο να κινήσει διαδικασίες κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να κινήσει υποθέσεις εναντίοντων  «Ισραηλινών εγκληματιών πολέμου».
Συγκεκριμένα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas συναντήθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Karim Khan για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη ζώνη σύγκρουσης της Μέσης Ανατολής και να τον παροτρύνει να ασκήσει διώξεις σε βάρος των «Ισραηλινών εγκληματιών πολέμου».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA, ο Abbas ενημέρωσε τον Khan για «τις πράξεις γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες από την ισραηλινή κατοχή στη Γάζα, καθώς και για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές παραβιάσεις στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ».
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κάλεσε τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «να επισπεύσει τις έρευνες και να κινήσει νομικά μέτρα κατά των ισραηλινών εγκληματιών πολέμου που είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στα παλαιστινιακά εδάφη» και τα οποία σύμφωνα με τον Abbas, «περιλαμβάνουν τη σκόπιμη στόχευση αμάχων, ιδιαίτερα παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων».
Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ αυτών  περισσότερα από 6.500 παιδιά και περισσότερες από 4.500 γυναίκες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software