Ερώτηση Λαγού για την έξαρση των βανδαλισμών Ελληνορθόδοξων Ναών

0
0
0
s2smodern

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ , Ιωάννης Λαγός σχετικά με το ανησυχητικό φαινόμενο του βανδαλισμού ελληνορθόδοξων ναών από λαθρομετανάστες.

Σε έξαρση οι βανδαλισμοί ελληνορθόδοξων ναών

Τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις βεβηλώσεις και τους βανδαλισμούς σε χώρους ιερούς και θρησκευτικούς είναι άκρως ανησυχητικά, αφού το 2019 σημειώθηκε 160% αύξηση στις βεβηλώσεις και τους βανδαλισμούς ιερών χώρων και ναών. Από τα 556 συνολικά κρούσματα, τα 525 έγιναν σε βάρος Ναών και χώρων Ορθόδοξης λατρείας. Οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια που τυγχάνει να βρίσκονται κοντά σε δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα νησιά της Σάμου, της Χίου και αλλού, έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεχθεί επιθέσεις και υλικές καταστροφές. Στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, οι λαθρομετανάστες δεν μένουν μόνο στο βανδαλισμό εικόνων. Μπαίνουν στην εκκλησία και ληστεύουν τους πιστούς, ενώ δεν έχουν διστάσει να κλέψουν μέχρι και τα ασημένια καντήλια του ναού, αφοδεύοντας ακόμα και μέσα στο παρεκκλήσι. Είναι, δυστυχώς, πρόδηλο ότι ο Χριστιανισμός βρίσκεται υπό διωγμόν στην ισλαμοκρατούμενη Ευρώπη αφού, τέτοια περιστατικά, συμβαίνουν κατά κόρον σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής ισλαμιστών λαθρομεταναστών με τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν απαθείς.

Δεδομένης της κατάστασης, ερωτάται η Επιτροπή:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χριστιανικοί ναοί και οι πιστοί θα είναι ασφαλείς;

-Δεν θα ήταν σκόπιμο να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ως προς τις βεβηλώσεις χριστιανικών ναών;...

Ορθοδοξία, Ευρωβουλευτής, Βανδαλισμοί, Ευρωβουλή, Γιάννης Λαγός, Χριστιανικοί Ναοίe-genius.gr ...intelligent web software