x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Wall Street Journal: Το Ισραήλ καταστρώνει να σκοτώσει τους ηγέτες της Χαμάς σε Τουρκία, Κατάρ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Ισραήλ σχεδιάζει να κυνηγήσει ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, μόλις ολοκληρώσει την καταπολέμηση της οργάνωσης στη Γάζα, αναφέρει η Wall Street Journal.

Οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να καταρτίσουν σχέδια για τη δολοφονία των κορυφαίων ηγετών της οργάνωσης εκτός Γάζας, οι οποίοι ζουν στην Τουρκία, το Κατάρ και αλλού, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Στη δεκαετία του 1970, το Ισραήλ ξεκίνησε μια πολυετή εκστρατεία για τη δολοφονία Παλαιστίνιων τρομοκρατών που εμπλέκονται στη σφαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου», σημειώνουν οι Times of Israel, επικαλούμενοι την αμερικανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένοι κάλεσαν το Ισραήλ να δολοφονήσει άμεσα τον ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ [φωτο] και άλλους μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο στο έδαφος του Κατάρ ή της Τουρκίας θα μπορούσε να επιβαρύνει ή να τορπιλίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων και η ιδέα απωθήθηκε.

Ο Νετανιάχου υπαινίχθηκε τα σχέδια του Ισραήλ για δολοφονίες στο εξωτερικό σε ομιλία του στα τέλη Νοεμβρίου, προκαλώντας την οργή ορισμένων που προτιμούσαν να κρατήσουν μυστική τη μελλοντική εκστρατεία, σύμφωνα με τη WSJ.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδιώξει μουτζαχεντίν της Χαμάς, που βρίσκονται πιο χαμηλά στην οργάνωση, από τη Γάζα για να συντομεύσει τον πόλεμο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software