Παρέμβαση Λαγού για την παραβίαση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη από την Τουρκία

0
0
0
s2smodern

 

Ολόκληρη η προσωπική τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού

"Με αποκορύφωμα την συμφωνία για στρατιωτική επέμβαση και αποστολή στρατευμάτων της Τουρκίας στη Λιβύη προς υποστήριξη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη, η Τουρκία δείχνει να αγνοεί παντελώς το Διεθνές Δίκαιο και δεν έκρυψε την πρόθεσή της να παραβιάσει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην Λιβύη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ήδη από το 2011. Παρά το γεγονός ότι η λιβυκή Βουλή έσπευσε να ακυρώσει την συμφωνία αυτή, η Τουρκία επιμένει να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις μιας αραβικής χώρας και, κατ’ επέκταση, καθιστά σαφή την πρόθεσή της για έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της νότιας Μεσογείου, κάτι το οποίο συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων και αρχών. Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτοφανή αδιαφορία και παθητικότητα, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην περιοχή σε ρόλο απλού παρατηρητή.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Τι σκοπεύει να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναχαιτίσει τις επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας καθώς και την κατά συρροή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να γίνουν απόλυτα σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για εμπάργκο όπλων οι παραβιάσεις οποίων αποτελούν απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια;"

Τουρκία, Ευρωβουλή, Γιάννης Λαγόςe-genius.gr ...intelligent web software